Μητσοτάκης: Τι κάλεσε τον Τσίπρα να κάνει μετά "τις διακοπές με τον Πολάκη"

«Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους φόρους» δήλωσε από το Χαλάνδρι

Μητσοτάκης Χαλάνδρι

Την κεντρική αγορά του Χαλανδρίου, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  να υποστηρίξει την τροπολογία του αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου,  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τη ΝΔ οι πολίτες του επισήμαναν την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, τόσο των επιχειρήσεων όσο και του ΦΠΑ, τονίζοντας ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, ακόμη και υγιείς εμπορικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

(O πρόεδρος της ΝΔ συζητά με καταστηματάρχη στο Χαλάνδρι) 

«Φτιάξτε τη χώρα γιατί η χώρα βουλιάζει», του είπε ένας πολίτης, κατά την ίδια ανακοίνωση,  ζητώντας του να δώσει έμφαση στις επενδύσεις και τις νέες δουλειές, ενώ ένας καταστηματάρχης επισήμανε τη διάλυση της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που όπως υποστήριξε, συντελείται συνειδητά τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε επίσης έναν νέο που ζει στο Λονδίνο και βρίσκεται στην Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα, και του είπε ότι ο νόμος για την κατοχύρωση της δυνατότητας των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους είναι έτοιμος και θα κατατεθεί αμέσως από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Κάντε το για μας, για να υποστηρίξουμε τη χώρα μας», του απάντησε ο νέος, και όταν ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι θα παλέψει για να μπορεί και αυτός αλλά και όσοι νέοι το επιθυμούν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους, ο νέος του απάντησε «μακάρι».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, επίσης, το τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, όπου συνομίλησε τόσο με πολίτες όσο και με μέλη του προσωπικού, που του εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της εταιρείας. 

(Ο κ. Μητσοτάκης στα γραφεία της ΔΕΗ στο Χαλάνδρι) 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι είναι κρίμα η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας να βρίσκεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με ζημιές 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο τέλος της επίσκεψής του στο Χαλάνδρι, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Και εδώ στο Χαλάνδρι, στη βόλτα την οποία έκανα σήμερα, άκουσα από όλους τους συμπολίτες μου την ίδια κουβέντα: Δεν αντέχουμε άλλο, οι φόροι πρέπει, επιτέλους, να μειωθούν. 

Χθες κατέθεσα δημόσια πρόσκληση-πρόκληση στον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει την τροπολογία μας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, το οποίο θα αρχίσει να ισχύει από 1/1/2020. 

Για να δώσω ένα παράδειγμα μόνο, ένας συνταξιούχος με σύνταξη 750 ευρώ ο οποίος σήμερα δεν πληρώνει καθόλου φόρο, από 1/1/2020 θα πληρώσει 442 ευρώ ετησίως φόρο. 

Ελπίζω, όταν ο κ. Τσίπρας τελειώσει επιτέλους τις διακοπές του με τον κ. Πολάκη, να δεήσει να απαντήσει στην πρόσκλησή μου».    


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top