Η μάχη της Κρήτης για Τσίπρα - ΝΔ με «φουριάρικο» και «χοντρόπετσο» κατσίκι

Η επίσκεψη στα Ανώγεια, η καντάδα και ο Λουδοβίκος

Ο Πρωθυπουργός από την Κρήτη κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφεύγει το ντιμπέιτ σαν… “φουριάρικο κατσίκι”  και κρύβεται πίσω από τον Πολάκη. Το ντιμπέιτ θα γίνει στην Βουλή με την πρόταση μομφής απάντησε η εκπρόσωπος της  Νέας Δημοκρατίας.

Τσικουδιές για τον Αλέξη Τσίπρα στο Χουδέτσι  

Ο Αλέξης Τσίπρας χόρεψε κρητικά αγκαλιά με ντόπιους στο Χουδέτσι και όταν κάθισε να ξαποστάσει με μια τσικουδιά,  σηκώθηκε να χορέψει κι ο Παύλος Πολάκης.

Τσίπρας από την Κρήτη: Δώσαμε μάχη απέναντι και σε θεριά

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΤ ΣΑΝ «ΦΟΥΡΙΑΡΙΚΟ» ΚΑΤΣΙΚΙ

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε  τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφεύγει το ντιμπέιτ και κρύβεται πίσω από την πρόταση μομφής στον Παύλο Πολάκη.

«Άρχισε να πηδάει όπως λέτε κι εσείς σαν το φουριάρικο κατσίκι για να αποφύγει την αναμέτρηση και πιάστηκε από τα παντελόνια του Πολάκη και κρύφτηκε από πίσω». 

Κρήτη: Ο Τσίπρας το έριξε στις… τσικουδιές και τον χορό!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΔ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ:  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΟΥΡΙΑΡΙΚΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΠΑΡΑ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟ

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε ότι το ντιμπέιτ θα γίνει στη Βουλή με την πρόταση μομφής κατά του Πολάκη που θα κατατεθεί τη Δευτέρα και σχολίασε το  χαρακτηρισμό «φουριάρικο»  που θα πει άγριο κατσίκι στην κρητική διάλεκτο. 

«Καλύτερα κάποιος να ειναι αυτό το ζώο το περήφανο της Κρήτης, παρά να είναι χοντρόπετσο» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη στον Σκάι 100,3.  «Ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να  απαντήσει και για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον κ. Πολάκη» πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη.  

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ:  ΤΣΙΚΟΥΔΙΕΣ, ΣΕΛΦΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ

Στα Ανώγεια υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό με τσικουδιές και μαντινάδες. «Πρώτη φορά πρωθυπουργός τετραετία κλείνει  και ούτε περιθώρια των αλλωνών αφήνει» έλεγαν οι στίχοι της αφιερωμένης στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδειξε να απολαμβάνει την υποδοχή με τσικουδιές (και πάλι), ευχές και σέλφι. 

Η ΚΑΝΤΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με το λαούτο του συνόδεψε το τραγούδι ενός μετανάστη. Ο τραγουδοποιός του εκμυστηρεύθηκε τι του μετέφεραν από το Παρίσι: «Ο Τσίπρας στο Παρίσι λέγεται πως είναι ο πιο τολμηρός πρωθυπουργός». «Σημασία έχει να το λένε στην Κρήτη όχι στο Παρίσι» απάντησε ο κ. Τσίπρας.   

O Αλέξης Τσίπρας στα Ανώγεια με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων  

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ν. ΞΥΛΟΥΡΗ

Ρακί κέρασαν τον πρωθυπουργό και στο σπίτι του Νίκου Ξυλούρη.

  

Ο πρωθυπουργός στο σπίτι - μουσείο του Νίκου Ξυλούρη 

Στην εκκλησία ο παπα - Ανδρέας Κεφαλογιάννης του δώρισε ένα μπρελόκ με την ελληνική σημαία «Εγώ στο δίνω με όλη μου την καρδιά» είπε ο ιερέας,   με τον κ. Τσίπρας να απαντά: «Αυτό είναι το πιο σημαντικό, στην καρδιά να την έχουμε την σημαία». 

Ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης χαρίζει μπρελόκ με την ελληνική σημαία στον Αλέξη Τσίπρα  

ΑΝΩΓΕΙΑ:  ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Στο Δημαρχείο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατασκευή νέου δρόμου Ανώγεια - Ηράκλειο και την προώθηση της διεκδίκησης  των γερμανικών αποζημιώσεων. «Θα ξανάρθω όχι σε τέσσερα  αλλά σε 1,5 χρόνια ξανά σαν πρωθυπουργός να δούμε και τα υπόλοιπα»  διαβεβαίωσε τους κατοικους.  

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ  ΣΤΟ ΣΠΗΛΙ

Στο Σπήλι φόρεσαν στον Αλέξη Τσίπρα το κρητικό σαρίκι. Ο κόσμος είχε βγει στο δρόμο και ώσπου να φύγει τον κέρασαν  τσικουδιές. «Στο τέλος θα με μεθύσετε!» ακούστηκε να τους προειδοποιεί ο πρωθυπουργός. 

Στους δρόμους τον περίμενε κι ο κόσμος στο Σπήλι. Μετά από  αμέτρητες σέλφι και τόσες τσικουδιές τον κέρασαν  επιτέλους καφέ  κι ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να κατασκευαστεί ο δρόμος που ζητούσαν στον Πλακιά. «Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη» είπε στους κατοίκους.  

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΛΟΓΩ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Με την επιστροφή του από την Κρήτη ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει για τον αντικαταστάτη  της Έλενας  Κουντουρά, η οποία παραιτήθηκε από υπουργός Τουρισμού για να αφοσιωθεί στην υποψηφιότητας για τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top