Και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν υπογράψει σύμβαση επταήμερης εργασίας

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για τη δήλωση Μητσοτάκη

Σκληραίνει η πολιτική κόντρα για την επταήμερη εργασία. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν μάχη στη Βουλή,  τη στιγμή που αποκαλύπτεται πως και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν υπογράψει ανάλογη σύμβαση! 

«Σφάζονται» για την επταήμερη εργασία Τσίπρας και Μητσοτάκης

«Είναι γνωστό ότι στον δικό μας κλάδο οι εργαζόμενοι ζουν στο πετσί τους το επταήμερο, τη δουλειά των συνεχόμενων ημερών, ατελείωτων ωρών χωρίς ξεκούραση» δηλώνει ο Γιώργος Στεφανάκης πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής.   

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα στο «πικ»  της τουριστικής σεζόν. Στις 27 Μαρτίου 2018 υπέγραψαν συλλογική σύμβαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τον Οκτώβριο με την υπογραφή της Έφης Αχτσιόγλου.

«Η μεταφορά των ρεπό όποτε εξυπηρετεί την εργοδοσία είναι ένα φαινόμενο που δεν εχει ποτέ καταλαγιάσει» επισημαίνει η Μαρία Δασκαλοπούλου, υπάλληλος του ξενοδοχείου Hilton. 

Επίσης, η συλλογική σύμβαση προβλέπει μεταξυ άλλων οκτάωρη απασχόληση και τις  προβλεπόμενες προσαυξήσεις για εργασία τις Κυριακές και τις αργίες.  Όμως στις τουριστικές περιόδους και εάν το ξενοδοχείο έχει 70% πληρότητα, μπορεί να απασχολήσει τους εργαζόμενους και στα ρεπό τους,  με επιπλέον αμοιβή. 

ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΒΡΟΥΤΣΗΣ -  ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τη σύμβαση κατέθεσε στη Βουλή ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γ. Βρούτσης, ο οποίος απευθυνόμενος στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε:    

«Αυτή είναι η σύμβαση. Αναδεικνύουμε την υποκρισία σας. Μιλάει για επτά ημέρες δουλειά στον χώρο του Τουρισμού και εχει την υπογραφή σας». 

«Οι ΣΣΕ δεν εγκρίνονται από κανέναν υπουργό» ανέφερε από την πλευρά της η κ. Αχτσιόγλου, η οποία κατέθεσε πράξη προστίμου για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας από ξενοδοχείο.   

Σήμερα ο Γιάννης Βρούτσης επανήλθε στη Βουλή, καταγγέλλοντας ότι κυβερνητική τροπολογία θεσπίζει την επταήμερη εργασία για υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων  που θα επιταχύνουν τη δουλειά τους, ώστε να εκδώσουν συντάξεις που εκκρεμούν. Ο υφυπουργός Εργασίας Τασος Πετρόπουλος το διέψευσε.

Βρούτσης: Επταήμερη εργασία στο Δημόσιο με τροπολογία της κυβέρνησης!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top