Χρυσή Αυγή: Αρχή του τέλους της οι ευρωεκλογές;

Έχασε άνω του 50% της δύναμής της στο πρώην «κάστρο» της Λακωνίας

Κατρακύλησαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Μάλιστα κατέρρευσε ακόμα και το μεγαλύτερο της κάστρο στη Λακωνία, όπου η πτώση ξεπέρασε το 50% της δύναμής της. Το ερώτημα το οποίο τίθεται πλέον είναι αν πρόκειται για την αρχή του τέλους του ναζιστικού μορφώματος. 

ΣΙΓΗΣΑΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  

Οι εικόνες με τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να πλημμυρίζουν τους δρόμους των συνοικιών της Αθήνας, κρατώντας  αναμμένους πυρσούς και λάβαρα, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. 

Τα ποσοστά του «Λαϊκού Συνδέσμου» καταβαραθρώθηκαν, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.  

Χαρακτηριστική  περίπτωση ο Ασπρόπυργος - εκεί που μέχρι και πριν από λίγο καιρό οι συγκεντρώσεις στο εκλογικό κέντρο ήταν μεγαλειώδεις – όπου τα ποσοστά ήταν απογοητευτικά. Από 19,49% το 2014, έπεσε στο 11,72%  το 2019. Η ίδια εικόνα και στα Μέγαρα, από 15,16% το 2014, το ποσοστό έπεσε στο 7,72% το 2019.  

Και στα Μέγαρα οι  κάτοικοι γύρισαν την πλάτη στη Χρυσή Αυγή και τα συνθήματα ξεθώριασαν. «Η Χρυσή Αυγή είναι κάτι ακραίο και κάτι φανατικό που πιστεύουμε ότι δεν ταιριάζει ούτε με τη χώρα ούτε με τον Ελληνικό πολιτισμό» δήλωσε στο Star o πρόεδρος της Αιγυπτιακής Κοινότητας Γιουσέφ Αζέρ Σαμουήλ. 

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Πρώην ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως  ο Γιώργος Επιτήδειος, είχαν προβλέψει την κατάρρευση. «Για κάποιους λόγους που δεν μπορώ να ξέρω απεφάσισε το κόμμα να το γυρίσει στην εσωστρέφεια , δηλαδή να προωθήσει μόνο παλιά, παλιά πολιτικά στελέχη . Ε, αυτό όπως είδατε στην πράξη απεδείχθη ότι δεν είναι σωστό. Πίστευαν ότι δεν θα έχουμε απήχηση στον κόσμο εμείς, δηλαδή εγώ που έφυγα, κάτι το οποίο απεδείχθη ότι δεν ήταν σωστό» δηλώνει ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Επιτήδειος.     

Εκτός από τη  Λακωνία όπου το ποσοστό της έπεσε κατά 10%, η μείωση ήταν μεγάλη στην Καστοριά και την Πέλλα που ξεπέρασε το 7%.  

ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΛΑΓΟΥ; 

Βολές κατά της ηγεσίας εξαπέλυσε και ο πρώην ευρωβουλευτής  της και πρόεδρος σήμερα του ΠΑΤΡΙΕ Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος δήλωσε στο Star:     

«Έχει διαπιστωθεί ότι η Χρυσή Αυγή θέλει να μείνει ένα κλειστό κλαμπ , οικογενειακό και να προβάλλει το στενό πυρήνα που θέλει ο αρχηγός τους. Και το διαπιστώσαμε με τις ευρωεκλογές τη στιγμή που το ψηφοδέλτιο άρχιζε από Κ , για να εκλεγεί ο Λαγός και ο Κωνσταντίνου» . 

«Ό,τι δεν μας καταστρέφει μας κάνει περισσότερο δυνατούς. Χάσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Θα ξαναγυρίσουμε περισσότερο δυνατοί»  δήλωσε πάντως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.    


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top