Τρέχει η κυβέρνηση για δύο ακόμη μεγάλες επενδύσεις

Αντίστροφη μέτρηση για την επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου

Η κυβέρνηση τρέχει τώρα για δυο ακόμη εμβληματικές επενδύσεις, στη Ρόδο και στην Κέρκυρα, ώστε να ξεμπλοκάρουν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να μπουν στις ράγες. 

Η 4η και τελευταία Κοινή υπουργική απόφαση εκδόθηκε σήμερα για το Ελληνικό. Ο δρόμος άνοιξε πιά και για δυο ακόμη μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα , τα σχέδια των οποίων "αραχνιάζουν" στα συρτάρια των αρμοδίων. 

Γεωργιάδης: Σήμερα γράφτηκε ιστορία για το Ελληνικό

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ  

Ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Μερκούρης Αγγελιάδης παλεύει 5 ολόκληρα χρόνια να ξεκολλήσει ένα πρότζεκτ 500 εκ. ευρω στην Αφάντου της Ρόδου. Ο ίδιος περιγράφει στην κάμερα του Αιγαίο TV την αβάσταχτη ταλαιπωρία του ως επενδυτή 

«Ήρθε ενας υπουργός ο Μπαλτάς και το ανακήρυξε όλη την έκταση αρχαιολογικό χώρο. Εμείς όταν υπογράψαμε ήταν μόνο το Ωραιόκαστρο. Κάποια στιγμή, βαρέθηκα , δεν θα κάτσω να σκάσω»

Από το 2014 μάχεται για να δημιουργήσει ένα πολυτελές resort σε μια έκταση 1. 610 στρεμμάτων που θα φέρει χιλιάδες  νέες θέσεις εργασίας. Γήπεδα γκολφ σε  530 στρέμματα, 3 ξενοδοχεία  2.600  κλινών, πολυτελείς κατοικίες, κέντρο αποκατάστασης ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ακόμη, προβλέπεται η δυνατότητα κατασκευής μαρίνας για τα σκάφη των ενοίκων. 

Τώρα όλα αλλάζουν και οι διαδικασίες επιταχύνονται 

Μέχρι το τέλος του χρόνου η επένδυση στη Ρόδο είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης. Θα περάσει πάντως σίγουρα ένας ακόμη χρόνος για τις άδειες, ώστε να δούμε μπουλντόζες.O υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Ρίστα επιβεβαιώνει ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν γρήγορα. «Έχει πάρει μπρος η επένδυση. Πιστεύουμε ότι σε λίγους μήνες θα έχει οριστικά ξεκινήσει» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι για την επένδυση στην Κέρκυρα «όλα θα είναι έτοιμα μέχρι 31 Οκτωβρίου». 

"ΠΥΡΕΤΟΣ" ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση δουλεύει πυρετωδώς για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο πρωθυπουργός σήμερα συναντήθηκε με κορυφαίο όμιλο στο χώρο της κρουαζιέρας και συμφώνησαν  πως το 2020 θα υπάρξει αύξηση κοντά στο 20%. Αμέσως μετά είδε την διοίκηση του ΤΑΥΠΕΔ. Η εντολή του ήταν  να  επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις.  

Συνάντηση Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top