Novartis: Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Παπασπύρου

Απορρίφθηκε η αίτηση του Λοβέρδου για εξαίρεση της Τουλουπάκη

Άρειος Πάγος

 Η τέως Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο της έρευνας για τους εισαγγελικούς χειρισμούς στην υπόθεση NOVARTIS και ενδεχόμενες παρεμβάσεις. 

Στην κατάθεση της, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έκανε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Η Μαρία Παπασπύρου φέρεται να αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία αφορούσε την απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της Εισαγγελώς κατά της διαφθοράς, όπως έχει υποστηρίξει στη δική του κατάθεση ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελής.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Το Συμβούλιο εφετών απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης του Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από την έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS. 

Οι δικαστές υιοθέτησαν την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα και έκριναν ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελέως Διαφθοράς. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ελέγχεται ποινικά στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, υποστήριζε στην προσφυγή του ότι η εισαγγελέας είναι συμμέτοχος σε αδικήματα, τα οποία φέρονται να έχουν τελεστεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top