Σύσκεψη στο Μαξίμου για να εξαλειφθούν οι εικόνες της ντροπής

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, που είναι τα μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Γροθιά στο στομάχι προκαλούν οι εικόνες των αυτοσχέδιων παραγκουπόλεων που ζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα νησιά του Βορειο Ανατολικού Αιγαίου.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ  

Με το μωρό στην αγκαλιά, μια μητέρα από τη Συρία, περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην κάμερα.  «Δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε σπίτι, δεν έχουμε νερό, το νερό μπαίνει στη σκηνή όταν βρέχει και το μωρό αρρωσταίνει» δηλώνει.   

Οι εικόνες που παρουσιάζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι. Το δημοσίευμα της ΤΑΖ κάνει λόγο για συνθήκες εξαθλίωσης.  

Στη Σάμο έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει στηθεί μια ολόκληρη παραγκούπολη. Εκεί ζουν περισσότερα από 1000 άτομα. Πλένουν τα ρούχα τους σε λεκάνες, τα παιδιά παίζουν ανάμεσα σε σκουπίδια, γυναίκες μαγειρεύουν κάτω από τα δέντρα. Στην Κω οι πρόσφυγες και οι μετανάστες  ζουν σε καλύβες από καλάμια και κουβέρτες.   

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 

Σε τέσσερις πυλώνες βασίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας:    
•    Φύλαξη των συνόρων
•    Επίσπευση απόδοσης ασύλου
•    Επαναπροώθηση μεταναστών, είτε απευθείας στην Τουρκία είτε σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες  
•    Δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν σε 15 παλιά στρατόπεδα, ανά την Ελλάδα.  

«Όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματά σου.  Έρχεσαι αντιμέτωπος και με τα πιο σκοτεινά, ρατσιστικά αντανακλαστικά που ξέθαψες και εξέθρεψες για λίγα ψηφαλάκια» υποστήριξε σε ανάρτησή του στο facebook o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.  

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, κύκλοι της ΝΔ σχολίασαν:  

«Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει το ρόλο του σχολιαστή στα social media, τα fake news και τον γνωστό λαϊκισμό του. Σε μόλις τρεις μήνες δείχνει να έχει ξεχάσει τις Μόριες που παρέδωσε. Με το γνωστό θράσος του θέλει να γίνει και τιμητής. Οι Έλληνες όμως θυμούνται τα έργα και τις ημέρες του κι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κινηθεί  δυναμικά για να δώσει λύσεις». 

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: " ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ" 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  ενημερώνοντας την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε πως μόνο μία χώρα έχει δεχτεί να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.   «Ζήτησα, λοιπόν, με επιστολή μου στους ομολόγους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση , να πάρει η κάθε χώρα εθελοντικά ένα αριθμό παιδιών. Δυστυχώς δεν έχουμε καμία ανταπόκριση πλην ελαχίστων, σχεδόν ενός, και δεν είναι ζήτημα ούτε αλληλεγγύης πια αυτό, ούτε κανόνων, είναι ζήτημα πολιτισμού». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top