Aμερικανική "απόβαση" στην Αλεξανδρούπολη

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τη στάση της Άγκυρας στην Κύπρο

Οι Αμερικανοί αναβαθμίζουν σημαντικά τη στρατιωτική παρουσία τους στη Θράκη μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς βλέπουν ότι η Άγκυρα δεν είναι πλέον αξιόπιστος σύμμαχος. Μάλιστα, η Ουάσιγκτον κατήγγειλε και σήμερα τη τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ.    

“Απόβαση” στην Αλεξανδρούπολη κάνει το γιγαντιαίο αμερικανικό Καταμαράν "CARSON CITY", αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η Ουάσιγκτον ποντάρει πολλά στη γεωπολιτική αξία της πρωτεύουσας του Έβρου.     

Το "CARSON CITY” μπορεί να μεταφέρει πάνω από 300 στρατιώτες και μεγάλο αριθμό αρμάτων και οχημάτων.  
Τα αμερικανικά πλοία θα χρησιμοποιούν πλέον το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για ανεφοδιασμό και υποστήριξη. 

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ που συναντήθηκε σήμερα με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, τάχθηκε στο πλευρό της Αθήνας και της Λευκωσίας, καταγγέλλοντας τις τουρκικές προκλήσεις.   

«Ανησυχούμε με τη συμπεριφορά της Τουρκίας, για τις γεωτρήσεις που η Κύπρος ισχυρίζεται ότι γίνονται στην ΑΟΖ της και ειδικά για γεωτρήσεις που γίνονται στα 12 ν.μ. από την Αμμόχωστο, τις οποίες οι ΗΠΑ ανοικτά χαρακτήρισαν παράνομες δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Πάλμερ.   

ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ
Η Ελλάδα αναπτύσσει τα δικά της μη επανδρωμένα πλωτά, που θα παίζουν το ρόλο των “ματιών” των πολεμικών μας πλοίων.  

Το πρώτο τέτοιο πλωτό με την ονομασία SEA RAIDER φορτώνεται αύριο στη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» για να κάνει την πρώτη του επιχειρησιακή δοκιμή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top