Οι πρώτες δηλώσεις της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Το μήνυμα για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας

«Θα επιδιώξω τη μέγιστη δυνατή συναίνεση», είπε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας επισκέφτηκε τη νέα Πρόεδρο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου της ανακοίνωση «την πανηγυρική και ευρεία εκλογή» της.

Σακελλαροπούλου: Με 261 ψήφους η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σακελλαροπούλου: Συγχαρητήρια από Σαρλ Μισέλ και Φον Ντερ Λάιεν

«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω. Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Η χώρα μας, ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας , ανάπτυξης και σταθερότητας, πολιτισμού και δημοκρατίας στην περιοχή», είπε η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση και διατήρηση της θέσης αυτής είναι η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας της χώρας. Δεν παραγνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο και τις δύσκολες προκλήσεις του 21ου αιώνα, στις οποίες περιλαμβάνονται η οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή, η μαζική μετακίνηση πληθυσμών και η συνεπακόλουθη ανθρωπιστική κρίση, η υποχώρηση του κράτους δικαίου και οι κάθε είδους ανισότητες και αποκλεισμού, η αντιμετώπιση των οποίων απαιτεί διεθνή συνεργασία», πρόσθεσε.

Το προφίλ της Σακελλαροπούλου: Λάτρης της φύσης, των ταξιδιών και των γατών

Σακελλαροπούλου: Η μία και μοναδική φωτογραφία που κοσμεί το γραφείο της

«Η βελτίωση της Εκπαίδευσης και του συστήματος Υγείας, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αποτελούν παράγοντες που θα συντελέσουν στην επίτευξη των στόχων της χώρας Προσβλέπω σε μια κοινωνία που θα σέβεται τα δικαιώματα. Μια κοινωνία που στηριζόμενη στην μακρά δημοκρατική της παράδοση, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον» σημείωσε και κατέληξε: «Διαβεβαιώνω το Κοινοβούλιο ότι θα εκπληρώσω τον Συνταγματικό μου ρόλο».

Συνεχάρη τηλεφωνικά τη Σακελλαροπούλου ο Μητσοτάκης

Την εκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, συνεχάρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κ. Σακελλαροπούλου ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η εκλογή της έγινε με την πρώτη ψηφοφορία με τόσο ευρεία πλειοψηφία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top