«Θεριεύει» η θύελλα αντιδράσεων κατά Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά 

Με απειλές απαντά εκ νέου ο Σουλτάνος – Τι σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση  

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Την ενεργοποίηση της διεθνούς κοινότητας  επιδιώκει η κυβέρνηση με στόχο την λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας.

Προκαλεί πάλι ο Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: «Δικαίωμά μας»! 

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΔΕΙΓΜΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Ο Ερντογάν έβαλε κάγκελα έξω από την Αγια Σοφιά, απέκλεισε τους τουρίστες για να την μετατρέψει σε τζαμί  και κάνει επίδειξη ισχύος με πολεμικές ιαχές.

«Λάβαμε αυτήν την απόφαση κοιτάζοντας όχι τί λέει ο καθένας, αλλά ποια είναι τα δικαιώματά μας και τί θέλει το έθνος μας. Όπως κάναμε και στη Συρία, όπως κάναμε και στη Λιβύη και αλλού θα συνεχίσουμε το δίκαιο δρόμο μας για την οικοδόμηση της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας» δήλωσε εκ νέου σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.  

Η διεθνής κατακραυγή όμως  κλιμακώνεται. Μέσα σε χειροκροτήματα ο Πάπας Φραγκίσκος αποδοκίμασε την απόφαση του Σουλτάνου.

Πάπας για Αγία Σοφία: Νιώθω μεγάλο πόνο 

Ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος μίλησε έξω από τα δόντια..

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Προσβολή και ύβρις η μετατροπή

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Την καταδίκη της απόφασης του Τούρκου προέδρου θα ζητήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη σύνοδο των Ευρωπαίων  υπουργών αύριο.

Μαζί με την λήψη μέτρων για την τουρκική προκλητικότητα  στην Μεσόγειο, πριν να είναι αργά,  θα προειδοποιήσει για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας.

Δένδιας: Ζητάμε κυρώσεις κατά Τουρκίας - Έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις

«Ο εκτροχιασμός του προέδρου Erdogan φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με όλο τον κόσμο. Εφόσον θέλει να βαδίσει σε νεοοθωμανικούς δρόμους να ξέρει ότι θα βρεθεί πολύ μακριά από την Ευρώπη και σε διεθνή απομόνωση» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον Σκάι.  

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ  ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Στην Άγκυρα ο Ερντογάν  ενεργοποίησε ένα πρωτοφανές κρεσέντο εθνικισμού. Με την απόφαση του συντάχθηκαν  οι πολιτικοί του αντίπαλοι:  Αξενέρ, Γκιουλ, Νταβούτογλου, Μπαμπατζάν.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΙΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣΗΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΙΝ

Μέχρι και η σύζυγος του Ερντογάν Εμινέ πανηγυρίζει στο twiiter.

Καταγέλαστος  όμως έγινε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν στο BBC. Πήγε  να εξηγήσει τα ανεξήγητα, τον στρίμωξαν όταν υπενθύμισαν ότι ήταν χριστιανική εκκλησία λια  και άρχισε «να τα μασάει».

ΓΥΡΟΣ ΕΠΑΦΩΝ  ΜΕ ΞΕΝΟΥΝΣ ΗΓΕΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Στην Αθήνα η κυβέρνηση θέλει να αναδείξει το χάσμα που δημιουργεί ο Ερντογάν  με όλη την Δύση γι’ αυτο και ο Πρωθυπουργός θα έχει επαφές με όλους τους μεγάλους ξένους ηγέτες. 

«Η Αγία Σοφία είναι αιχμάλωτη. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Αν ο Ερντογάν νομίζει ότι δεν είμαστε κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα είναι δυνατή» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Σκάι.   

ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Αντίποινα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ζητούν αρκετοί Έλληνες.Ο Μάκης Βορίδης πρότεινε να μετατραπεί το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη που είναι Μουσείο σε Μουσείο γενοκτονίας των Ελλήνων.

Ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος προτείνει να αποκλειστεί πλέον ως προορισμός η Τουρκία για επισκευές και δεξαμενισμούς.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλώντας στο Star προτείνει

-Βέτο στους διεθνείς οργανισμούς
-Μπλόκο στα τελωνεία για τα εμπορεύματα
- Λουκέτο προξενείων σε Ρόδο, Κομοτηνή
- Απομάκρυνση των περισσότερων  Μουσουλμάνων της Θράκης

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Αλλά και στην Άγκυρα, παρά τις καθεστωτικές απειλές του Σουλτάνου και τις φυλακίσεις αντιφρονούντων, μετά τον νομπελίστα Ορχάν Παμούκ την απόφαση Ερντογάν αποδοκίμασαν δημόσια και η γνωστή  συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ  αλλα και οι δημοσιογράφοι Γιαβούζ Μπαϊντάρ και Νεβσίν Μενγκιού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top