Αντζελίνα Τζολί: Τα δύσκολα εφηβικά χρόνια και η θυελλώδης ερωτική ζωή

20+1 άγνωστες πτυχές της ζωής της - Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια

Η Αντζελίνα Τζολί είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της και θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά ταλέντα του Χόλιγουντ. Ωστόσο, παρά το ταλέντο και την ομορφιά της, αποτελεί μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, καθώς έχει απασχολήσει από την αρχή της καριέρας της μέχρι σήμερα πολλές φορές τα media για την προσωπική της ζωή, τις αδυναμίες της αλλά και την εθελοντική της δράση.

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια, στις 4 Ιουνίου 1975.

Πρώτα Χρόνια

Η Τζολί γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. Είναι κόρη του γνωστού ηθοποιού, Τζον Βόιτ και της Μαρσελίν Μπερθράντ. Ο αδερφός της είναι ο επίσης ηθοποιός, Τζέιμς Χέβεν. Οι νονοί της είναι οι ηθοποιοί, Τζάκλιν Μπίσετ και Μαξιμίλιαν Σελλ.

Το 1976, μετά τον χωρισμό των γονιών της, η ίδια και ο αδερφός της έζησαν με την μητέρα τους, η οποία είχε εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της ως ηθοποιός προκειμένου να μεγαλώσει τα παιδιά της. Η Αντζελίνα έχει δηλώσει ότι από μικρή παρακολουθούσε ταινίες με την μητέρα της και έτσι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Η Αντζελίνα Τζολί με τη μητέρα της στα δεξιά και με την ηθοποιό και νονά Τζάκλιν Μπίσετ στα δεξιά. AP Images

Το 1981, η Αντζελίνα με την μητέρα της, τον αδερφό της και τον πατριό της και σκηνοθέτη, Μπιλ Ντέι μετακόμισαν στην Νέα Υόρκη, όμως πέντε χρόνια αργότερα, η Αντζελίνα επέστρεψε στο Λος Άντζελες προκειμένου να φοιτήσει σε σχολείο υποκριτικής. Παράλληλα με το σχολείο εργάστηκε σε διάφορες παραγωγές. Στην ηλικία των 14, άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο μόδας, στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Η ταλαντούχα ηθοποιός, όπως έχει δηλώσει η ίδια, ήρθε αντιμέτωπη με την κατάθλιψη ήδη στην εφηβεία της και ενώ ήταν μαθήτρια. Αφορμή της αυτοκαταστροφικής της συμπεριφοράς ήταν το bullying που δέχθηκε από τους συμμαθητές της για την εξωτερική της εμφάνιση, επειδή ήταν εξαιρετικά αδύνατη και φορούσε γυαλιά και σιδεράκια. Αυτός ήταν και ο λόγος που λίγο αργότερα, η Αντζελίνα άρχισε να φοράει μαύρα, έκανε τατουάζ και στην ηλικία των 20 (περίπου) ξεκίνησε να παίρνει ναρκωτικά από τα οποία απεξαρτήθηκε αρκετά χρόνια αργότερα.

Η Αντζελίνα δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τον πατέρα της και αυτό γιατί η αιτία διαζυγίου των γονιών της ήταν οι απιστίες του.

Με τον πατέρα της Τζον Βόιτ πριν την οριστική ρήξη. AP Images

Το 2001, προσπάθησαν να συμβιβαστούν μέσα από τη συνεργασία τους στην ταινία "Lara Croft: Tomb Raider", αλλά η σχέση τους και πάλι επιδεινώθηκε. Τον Ιούλιο το 2002, η Αντζελίνα υπέβαλε αίτηση να αφαιρεθεί από την ταυτότητα της το επίθετο "Βόιτ" του πατέρα της, με τον ίδιο να απαντάει λέγοντας ότι η κόρη του έχει ψυχολογικά προβλήματα.

Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς όμως, η Αντζελίνα δήλωσε πως δεν επιθυμεί να έχει το επίθετο του πατέρα της ούτε καμία σχέση μαζί του. Την ίδια περίοδο υιοθέτησε το πρώτο παιδί, τον Mάντοξ και ισχυρίστηκε ότι δε θεωρεί καλή επιρροή τον πατέρα της για το παιδί της.

Στις 27 Ιανουαρίου 2007, η μητέρα της, Μαρσελίν πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών και η Αντζελίνα αποφάσισε να συμφιλιωθεί με τον πατέρα της.

Ο πατέρας της Αντζελίνα είναι από τη Γερμανία και τη Σλοβακία, ενώ η μητέρα της είναι από Ολλανδία αλλά από μετανάστες στη Γερμανία γονείς.

Η έντονη ερωτική ζωή και οι τρεις γάμοι

Η Αντζελίνα Τζολί παντρεύτηκε τον Βρετανό ηθοποιό, Τζόνι Λι Μίλλερ στις 28 Μαρτίου 1996. Στην τελετή φορούσε μαύρο δερμάτινο παντελόνι και ένα λευκό τοπ με το όνομα του Jonny (που ζωγράφισε με το ίδιο της το αίμα). Το ζευγάρι χώρισε το 1999.

Μετά τον χωρισμό της, η Τζολί έκανε μια σύντομη σχέση με το μοντέλο και ηθοποιό, Τζένη Σιμίζου (Jenny Shimizu) και δήλωσε ότι θα μπορούσε να την είχε παντρευτεί αν δεν παντρευόταν τον Τζόνι, ενώ το 2003 απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι bisexual εκείνη απάντησε καταφατικά.

Η Ατζελίνα έζησε έναν θυελλώδη έρωτα με τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον. AP Images

Στις 5 Μαΐου 2000, η Τζολί παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Μπίλι Μπομπ Θόρντον στο Λας Βέγκας με τον οποίο υιοθέτησαν τον Μάντοξ, το 2002 αλλά χώρισαν στις 27 Μαΐου 2003. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας και η τελετή κόστισε 189 δολάρια.

Το 2005, γνώρισε τον Μπραντ Πιτ στα γυρίσματα της ταινίας, «Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ» στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν.

Εκείνος όμως ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό, Τζένιφερ Άνιστον. Ενώ λοιπόν κυκλοφορούσαν φήμες που έλεγαν ότι ο Πιτ απάτησε την Άνιστον για την Τζολί, εκείνος τα είχε διαψεύσει όλα, αλλά λίγο αργότερα παραδέχθηκε ότι ερωτεύτηκε την Τζολί στο πλατό.

Μπραντ Πιτ και Ατζελίνα Τζολί. AP Images

Τον Ιανουάριο του 2005 οι Μπραντ και Τζένιφερ δήλωσαν ότι σκοπεύουν να χωρίσουν. Ένα χρόνο αργότερα, αφού βγήκε το διαζύγιο Άνιστον-Πιτ, η Τζολί επιβεβαίωσε τη σχέση της μαζί του, αλλά και ότι περιμένει του πρώτο τους παιδί. O Brad έκανε πρόταση γάμου στην Angelina το 2012, με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι - που εκτιμάται σε 16 καράτια και η αξία του σε 500.000$. Παντρεύτηκαν στις 23 Αυγούστου του 2014, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στην νότια Γαλλία.

Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2016, η Αντζελίνα Τζολί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Μπραντ Πιτ «για την υγεία της οικογένειάς της» και αιτήθηκε την φυσική επιμέλεια των έξι παιδιών τους, ζητώντας από τον δικαστή ο Πιτ να έχει το δικαίωμα να τα επισκέπτεται.

Οικογένεια

Η Αντζελίνα Τζολί υιοθετησε στις 10 Μαρτίου 2002, ένα αγοράκι από την Πνομ Πεν. Τον ονόμασε Μάντοξ παρόλο που το παιδάκι γεννήθηκε ως Ραθ Βίμπολ το 2001 σε τοπικό χωριό της περιοχής. Τον Ιούλιο το 2005, οι Τζολί-Πιτ ταξίδεψαν στην Αιθιοπί όπου η Αντζελίνα υιοθέτησε ένα 6 μηνών κοριτσάκι, τη Ζαχάρα Μάρλει. Η Ζαχάρα γεννήθηκε ως Γιεμσράχ τον Ιανουάριο του 2005. Η βιολογική μητέρα της Ζαχάρα θέλησε να την πάρει πίσω, αλλά μετά σκέφτηκε ότι είναι πολύ τυχερή η κόρη της αφού την υιοθέτησε η Τζολί. Τον Δεκέμβριο του 2005 ο Μπραντ Πιτ δήλωσε ότι θέλει να υιοθετήσει τα παιδιά της Τζολί, Μάντοξ και Ζαχάρα ενώ τον Ιανουάριο το 2006, δικαστής στην Καλιφόρνια τους έδωσε την άδεια να αλλάξουν τα επίθετα των παιδιών σε Τζολί-Πιτ.

Με τον γιο της Μάντοξ. AP Images

Τον Μάιο του 2006, η Αντζελίνα γέννησε το πρώτο τους βιολογικό παιδί. Ένα κοριτσάκι το οποίο πήρε το όνομα, Σιλό Νουβέλ Τζολί Πιτ. Τον Μάρτιο του 2007, η Αντζελίνα υιοθέτησε ένα τρίχρονο αγοράκι από το Βιετνάμ, τον Παξ Τιέν ο οποίος γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2003 ως Παμ Κουανγκ Σανγκ. Επειδή όμως το ορφανοτροφείο δεν επέτρεπε την υιοθεσία σε ανύπαντρο ζευγάρι, η Τζολί το υιοθέτησε μόνη της και ο Πιτ αργότερα τον υιοθέτησε σαν γιο του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τέλος, τον Ιούλιο του 2008, η Αντζελίνα γέννησε τα δίδυμα, Νοξ Λεόν και Βιβιέν Μαρσελίν στην Νίκαια της Γαλλίας.

20+1 άγνωστα γεγονότα για την πολυτάραχη ζωή της Τζολί

1.    Η μητέρα της Τζολί, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την κόρη της από να βγαίνει, να πηγαίνει σε πάρτι και πιθανώς να στραφεί στα ναρκωτικά, της επέτρεψε να ζει με το φίλο της στο υπνοδωμάτιό της, ενώ η ίδια κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο.

2.    Σπούδασε στο Ινστιτούτο Θεάτρου Lee Strasberg στις αρχές της εφηβείας της. Μετά από δύο χρόνια φοίτησης, η Angelina Jolie παράτησε το Lee Strasberg ακολουθώντας την επιθυμία της να γίνει σκηνοθέτης κηδειών και πήγε να μελετήσει ταρίχευση

3.    Στην τρυφερή ηλικία των 16, υπέγραψε με το πρακτορείο Finesse Model Management., και συνήθως φορούσε σκούρα ρούχα στις φωτογραφίσεις. 

4.    Το φυσικό χρώμα των μαλλιών της είναι σκούρο ξανθό. Η μητέρα της, της τα έβαψε καστανά όταν ήταν τεσσάρων - πέντε ετών και από τότε διατήρησε το σκούρο χρώμα

5.    Νονοί της είναι η Jacqueline Bisset και ο Maximilian Schell. Η Bisset έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως το «Casino Royale», «The Deep», «Class» και ο ηθοποιός Schell κέρδισε Όσκαρ για την ταινία «Judgment at Nuremberg»

6.    Ένα από τα πρώτα τατουάζ της Angelina Jolie στο αριστερό της χέρι έγινε παρουσία της μητέρας της. Το τατουάζ γράφει «A prayer for the wild at heart kept in cages» το οποίο και εμπνεύστηκε από τα λόγια του Τένεσι Ουίλιαμς. 

7.    Έχει ένα τατουάζ ανάμεσα στους ώμους της που λέει «Know Your Rights». Πρόκειται για τον τίτλο ενός τραγουδιού από το αγαπημένο της συγκρότημα, The Clash. Συνολικά, έχει 14 γνωστά τατουάζ. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι μια λατινική παροιμία «quod me nutrit me destruit» (ό,τι με τρέφει με καταστρέφει). 

8.    Η Τζολί έχει μερικά ενδιαφέροντα χόμπι, όπως τη συλλογή διαφόρων τύπων μαχαιριών μέχρι τις πρώτες εκδόσεις βιβλίων

9.    Μεγαλώνοντας, δεν της άρεσε καθόλου να την αγκαλιάζουν. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ανέφερε ότι μεγαλώνοντας, είχε μεγάλο πρόβλημα με τους ανθρώπους που ήθελαν να με αγκαλιάσουν, ακόμη και με τη μητέρα της «Κρατάω την ανάσα μου, μόνο που μιλάμε γι' αυτό»

10.    Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Angelina υπέφερε από κατάθλιψη και άρχισε να κόβει τον εαυτό της. Το 2004 είπε στο Allure, «Είχα αυτό το πρόβλημα από νωρίς, όταν κατάλαβα ότι δε μπορούσα να συνδεθώ με κανένα άλλο ανθρώπινο ον».

11.    Έκανε το πρώτο σημαντικό ντεμπούτο της το 1998 στην ταινία «Gia» που βασίζεται στην σύντομη, τραγική ζωή του μοντέλου Gia Marie Carangi, και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, ως καλύτερη ηθοποιός. 

12.    Η Angelina Jolie έχει ένα από τα υψηλότερα κασέ του Χόλιγουντ. Βρέθηκε στην κορυφή των πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών κατά τη διάρκεια των ετών 2009 και 2011. 

13.    Έχει κερδίσει συνολικά ένα Όσκαρ, τρεις Χρυσές Σφαίρες και δύο βραβεία Screen Actors Guild.

14.    Αγαπά να κάνει τις δύσκολες σκηνές στις ταινίες της, ενώ ως Lara Croft, πραγματοποίησε σχεδόν το 80% από τις επικίνδυνες φιγούρες.

15.    Έχει πρωταγωνιστήσει όχι μόνο σε ταινίες, αλλά και σε πολλά μουσικά βίντεο με γνωστούς τραγουδιστές, όπως ο Meat Loaf, ο Lenny Kravitz και οι Rolling Stones. 

16.    Με την πάροδο του χρόνου, έχει καλύψει ή σβήσει με λέιζερ αρκετά από τα τατουάζ της, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του δεύτερου συζύγου της, "Billy Bob".

17.    Έχασε τη μητέρα της, Marcheline Bertrand το 2007, από καρκίνο των ωοθηκών σε ηλικία 56 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με την ασθένεια.

18.    Έχει ως μότο της την ατάκα «Ζήστε με το 1/3 από όσα κερδίζετε, δώστε το 1/3 των κερδών σας και αποταμιεύστε τα υπόλοιπα».

19.    Ήταν το πρόσωπο του St. John και της Shiseido (2006-2008), ενώ το 2011 έκανε και ένα εκπληκτικό συμβόλαιο με τη Louis Vuitton αξίας 10 εκατομ. δολαρίων -ρεκόρ για μια μόνο διαφημιστική καμπάνια.

20.    Έχει υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή σε μια προσπάθεια να προλάβει τον καρκίνο του μαστού και πρόσφατα έκανε αφαίρεση ωοθηκών για τον ίδιο λόγο.

21.    Διαθέτει άδεια πιλότου και ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος Cirrus SR22. Θα είναι επίσης ένας από τους τυχερούς ανθρώπους που θα ταξιδέψουν από τη γη στο διάστημα με τις πτήσεις της Virgin Galactic. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top