Βασιλική Τρουφάκου: «Παίρνουμε μαύρα και ελάχιστα χρήματα»

«Το θέατρο ανδροκρατείται. Υπάρχει ρατσισμός στις γυναίκες» λέει η ηθοποιός

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε η Βασιλική Τρουφάκου στον Βαγγέλη Καράλη και στην κάμερα του star.gr 

Συναντήσαμε την όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιό Βασιλική Τρουφάκου στη γειτονιά της, το Κουκάκι. Τα γαλάζια μάτια της και το ζεστό χαμόγελό της μοναδικά χαρακτηριστικά της γοητείας της.

Η Βασιλική αποτελεί μία από τις πιο ταλαντούχες νέες γυναίκες ηθοποιούς. Έχει βραβευτεί για την ερμηνεία της στην ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά τελικά η υποκριτική αποδείχθηκε η μεγάλη της αγάπη. Το ευρύ κοινό τη γνώρισε μέσα από την τηλεοπτική σειρά του Mega «Κάτω Παρτάλι», από εκεί και πέρα όμως έχει χαράξει την δική της πορεία πρωταγωνιστώντας σε θεατρικές επιτυχίες. 

«Ο ρόλος της γυναίκας στο θέατρο βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα. Το επάγγελμα ανδροκρατείται»

Παράλληλα, εξομολογείται στο star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη ότι έχει δεχτεί άσεμνες και σεξιστικές προτάσεις στον χώρο του θεάματος. 

Φέτος η ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε δύο πετυχημένες παραστάσεις, στο έργο «Πόλεμος και Ειρήνη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο «Γιούγκερμαν» στο θέατρο Πορεία: «Το Δημοτικό θέατρο Πειραιά είναι ένα στολίδι και χαίρομαι πολύ που συμμετέχω. Στο θέατρο Πορεία είμαι ευτυχής που συμμετέχω σε μια παράσταση που έχει αγαπήσει ο κόσμος» αναφέρει η ηθοποιός που φέτος εργάζεται σκληρά παίζοντας εφτά ημέρες την εβδομάδα. 

 

Η νεαρή ηθοποιός καταγγέλλει τον ρατσισμό που έχει βιώσει ως γυναίκα ηθοποιός: «Γενικά η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη. Στον δικό μας τον χώρο είναι ένα δράμα. Είναι ελάχιστοι οι γυναικείοι ρόλοι, οι γυναίκες παραγωγοί και σκηνοθέτες. Θα είχε ένα ενδιαφέρον να δούμε τις διανομές τα τελευταία χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, πόσοι είναι άνδρες και πόσες γυναίκες».

Μάλιστα, η όμορφη ηθοποιός μιλάει ανοιχτά για τις δυσκολίες στον χώρο του θεάματος και μοιράζεται με το star.gr ότι έχει έρθει αντιμέτωπη με σεξιστικές συμπεριφορές: «Έχουν υπάρξει προτάσεις και συμπεριφορές που με έχουν προσβάλει και ενοχλήσει. Είχα απομακρυνθεί από τις καταστάσεις που με έφερναν σε άσχημη θέση, με αποτέλεσμα αυτό να μου κοστίσει τη δουλειά μου».

Οι οικονομικές δυσκολίες του ηθοποιού 

Το επάγγελμα του ηθοποιού έχει υποβαθμιστεί πλήρως μετά την κρίση με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, μάς λέει με πίκρα και προσθέτει: «συνήθως οι πρόβες είναι απλήρωτες, τα χρήματα είναι μαύρα και στην καλύτερη ένας ηθοποιός στο θέατρο να βγάλει 400 ευρώ τον μήνα. Εάν δεν κάνεις κάποια πρωινή δουλειά ή να είσαι σε εκπομπή ή Ιnstagrammer δεν μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά».

 

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

Κάμερα/ Μοντάζ: Λαμπρινή Μπεστεμιώτη

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top