Πεντανόστιμες καραμελωμένες χοιρινές μπριζόλες με γαρνιτούρα λαχανικών

Ολόκληρη η συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Καραμελωμένες χοιρινές μπριζόλες με γαρνιτούρα λαχανικών έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Πέμπτης. Ο σεφ έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Για τις μπριζόλες
•    3 κ.σ. ελαιόλαδο
•    4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (χωρίς κόκαλο)
•    2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
•    1/2 κούπας κέτσαπ
•    3 κ.σ. σόγια
•    1 κ.σ. μηλόξυδο
•    1/3 κούπας μέλι
•    1/4 κούπας ζωμό λαχανικών ή κότας
•    Αλάτι – πιπέρι


Για τη γαρνιτούρα λαχανικών
•    10 – 12 φέτες μπέικον (κομμένες σε μικρές λωρίδες)
•    1/2 κουνουπίδι καθαρισμένο (κομμένο σε μικρές τούφες)
•    2 καρότα (κομμένα σε στρογγυλές φέτες)
•    500 γρ. αρακά
•    1/3 κούπας ζωμό λαχανικών/κοτόπουλου ή νερό
•    8 – 10 φύλλά δυόσμου (χοντροκομμένα)
•    Αλάτι – πιπέρι
 
Για τις μπριζόλες
1.    Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
2.    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις μπριζόλες και τις λαδώνουμε περίπου με τη μισή ποσότητα του λαδιού.
3.    Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε (ιδανικά δύο – δύο) τις μπριζόλες για περίπου 3 – 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
4.    Τις αφαιρούμε προσωρινά από το τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε προσεκτικά για 30’’  και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
5.    Με το που πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια (5-6) και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, έως ότου αρχίσει να δένει η σάλτσα.
6.    Επαναφέρουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 2 – 5 λεπτά από την κάθε πλευρά (αυτό εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας).
7.    Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα.
Για τη γαρνιτούρα λαχανικών
1.    Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8) και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον (χωρίς ελαιόλαδο).
2.    Τσιγαρίζουμε για 1 – 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε κουνουπίδι και το καρότο.
3.    Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον αρακά, ανακατεύουμε για 30’’  και βάζουμε το ζωμό.
4.    Μαγειρεύουμε έως ότου εξατμιστούν τα υγρά και τα λαχανικά έχουν μαγειρευτεί, αλλά παραμένουν τραγανά.
5.    Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με το δυόσμο


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top