Σνίτσελ κοτόπουλο με παρμεζάνα και χούμους

Η εξαιρετική συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου στους «Κου Κου»

Μία ιδιαίτερη συνταγή για το πιο γευστικό σνίτσελ κοτόπουλου που φάγατε ποτέ, πρότεινε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Πέμπτης στη «Φωλιά των Κου Κου».

Αυτό είναι το πιο light και δροσιστικό γλυκό

Υλικά

Για το χούμους

2 κούπες ρεβύθια
1 κ.σ. baking soda
1/2 κούπα χυμό λεμόνι + ξύσμα
1/2 κούπα ταχίνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 αγγούρι (κομμένο σε κύβους)
1 κεσεδάκι τοματίνια (κομμένα στα 4)
1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
2 κούπες φέτα (θρυμματισμένη)

Για τo κοτόπουλo

4 φιλέτα κοτόπουλo στήθος
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα παρμεζάνα (τριμμένη)
1/2 κούπα αλεύρι
3 αυγά χτυπημένα
Aλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Για το Χούμους

Προσθέτουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με αρκετό νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν αποβραδίς για τουλάχιστον 8 ώρες.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια και τη μαγειρική σόδα σε μια κατσαρόλα με νερό που να τα υπερκαλύπτει και τα φέρνουμε σε μία βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και βράζουμε τα ρεβύθια για 30 λεπτά.
Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μούλτι ή στον κάδο του μπλέντερ και ξεκινάμε να πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και αφότου τα χτυπήσουμε για 1 – 2 λεπτά προσθέτουμε 2 – 3 παγάκια, έτσι ώστε να φέρουμε μία λεία υφή στο μείγμα.
Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πηχτό προσθέτουμε και 1 – 3 κ.σ. κρύο νερό.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και στρώνουμε το χούμους με ένα κουτάλι σε μια μεγάλη πιατέλα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αγγούρι, τα τοματίνια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη φέτα. Προσθέτουμε επίσης αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, σαν να φτιάχνουμε μια χωριάτικη και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα ρεβύθια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε με το κοτόπουλο.

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο ταψί θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το ψωμί και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά ή έως ότου το ψωμί είναι τραγανό σε όλα του τα σημεία.
Προσθέτουμε το φρυγανισμένο ψωμί σε ένα μούλτι μαζί με την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε.
Σε δύο μεσαία μπολ προσθέτουμε, στο ένα το αλεύρι και στο άλλο τα τρία αυγά, τα οποία χτυπάμε αρκετά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο, το αλευρώνουμε, τινάζοντας το περιττό αλεύρι, το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και πανάρουμε στο φρυγανισμένο ψωμί και την παρμεζάνα.

Για το ψήσιμο του κοτόπουλου:

Επιλογή 1η, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Επιλογή 2η, προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο χρειαστεί για να καλύψει την επιφάνεια του. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το πάχος του, αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top