Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
9.9 C
Corfu

Α.Κτένας:”Eπένδυση διεθνούς εμβέλειας στο Σκορπιό, μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της Λευκάδας”

Διαβάστε ακόμα

H τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα προκύψουν από την επένδυση στο Σκορπιό, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, κατά τη τοποθέτησή του στη σημερινή (13/7) συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και τη γνωμοδότηση του Σώματος επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Στρατηγική Επένδυση «Κατασκευή και Λειτουργία Πολυτελούς Τουριστικής Μονάδας “VIP EXCLUSIVE CLUB”, στη Νήσο του Σκορπιού, Δήμου Μεγανησίου, Π.Ε. Λευκάδας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

 

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κτενάς ανέφερε:

 

«Μια μεγάλη επένδυση διεθνούς εμβέλειας, όπως αυτή στο Σκορπιό, μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της Λευκάδας και όλων των Ιονίων Νήσων.

 

Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι πολέμιοι της, η επένδυση θα επιφέρει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις:

  • Στην οικονομία, όχι μόνο την τοπική αλλά και της χώρας,
  • Στα δημόσια έσοδα και στα αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική οικονομία,
  • Στη δημιουργία απασχόλησης,
  • Στη διατήρηση του περιβάλλοντος και την προστασία σημαντικών οικοσυστημάτων.

 

Η οικονομία της Λευκάδας και των λοιπών νησιών του Ιονίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

 

Η επένδυση στο Σκορπιό είναι μια σύγχρονη και καινοτόμα επένδυση, που συνδυάζει πολύ υψηλού επίπεδου τουριστικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, με ένα μοναδικό φυσικό και θαλάσσιο περιβάλλον, και έτσι:

  • Θα αναβαθμίσει την εικόνα της Λευκάδας και της Περιφέρειάς μας ως προορισμό στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
  • Θα διαφοροποιήσει το τουριστικό προϊόν μας, με προϊόντα και υπηρεσίες που δεν έχουν αναπτυχθεί έως σήμερα στον απαιτούμενο βαθμό και μπορούν να δημιουργήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την περιοχή.
  • Θα ανοίξει νέες προοπτικές και θα ευνοήσει την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων περιφερειακά της επένδυσης.

 

Σε ότι αφορά το περιβάλλον, οι προσεκτικές και καινοτόμες τεχνικές παρεμβάσεις και κατασκευές, η εφαρμογή αρχών αειφόρου ανάπτυξης (γεωθερμία, συλλογή ομβρίων, επεξεργασία αποβλήτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κλπ.), η προστασία των ευαίσθητών περιοχών ως «πολύτιμο κεφάλαιο» της επένδυσης αυτής, και η εφαρμογή διεθνών προτύπων περιβαλλοντικής πιστοποίησης, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης, ενώ θα αποτελέσει παράδειγμα και καλή πρακτική αειφορικής ανάπτυξης.

 

Στο επίπεδο της οικονομίας, οι παράγοντες που σχετίζονται με την κατασκευή του έργου (εργολάβοι, θέσεις εργασίας, υλικά, μεταφορές, κλπ.), αναμένεται να έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

 

Όπως, ακόμα μεγαλύτερα οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία αναμένονται από τη λειτουργία της επένδυσης μόλις ολοκληρωθεί, όπως προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουρισμού, δημόσια έσοδα από τη φορολόγηση της δραστηριότητας, δημιουργία απασχόλησης και θέσεων εργασίας, συνεχή χρήση συμπληρωματικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών από την τοπική αγορά, δημιουργία ευνοϊκού κλίματος επιχειρηματικής ανάπτυξης γύρω από την επένδυση.

 

Τέλος, υπάρχουν και μη απτά, αλλά εξίσου σημαντικά οφέλη, καθώς ο Σκορπιός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Λευκάδας, και με την επένδυση αυτή, διατηρείται, βγαίνει από την ομίχλη του παρελθόντος και αποκτά ξανά λάμψη και διεθνή προβολή.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Σε μια εποχή που υπάρχει ανεπάρκεια σημαντικών εγχώριων επενδύσεων, η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, της Περιφέρειάς μας, της Χώρας μας.

 

Η επένδυση στο Σκορπιό θα συμβάλλει στην ενίσχυση των αναπτυξιακών ρυθμών όχι μόνο της Λευκάδας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα έχει ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στη γενικότερη πολιτιστική, τουριστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής μας.».

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών από το Ιόνιο Πέλαγος (φώτο,βίντεο)

Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img