Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

29 Μαρτίου 2024
16.9 C
Corfu

Θρήνος στην Πρέβεζα για τον άδικο χαμό του 39χρονου Αστυνομικού, Ηλία Καλαϊτζή

Διαβάστε ακόμα

Τραγικό τέλος επιφύλασσε η μοίρα σε έναν νέο άνθρωπο, τον Ηλία Καλαϊτζή, τον 39χρονο Αστυνομικό που υπηρετούσε στην Πρέβεζα, ο οποίος έχασε τη ζωή του, πέφτοντας σε χαράδρα από μεγάλο ύψος, στην περιοχή της Κόνιτσας.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Πριν από λίγο ανασύρθηκε η σορός του από το σημείο στο οποίο είχε εντοπιστεί νωρίς το απόγευμα, σε βάθος 700 μέτρων.

Ο 39χρονος, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών, είχε μεταβεί χθες μαζί με δύο φίλους του στην περιοχή κοντά στην Δρακόλιμνη για πεζοπορία, στο όρος Τύμφη.

Σε μια απότομη πλαγιά και δύσβατο μονοπάτι, στην περιοχή της Ιεράς Μονής Στομίου, το χιονισμένο έδαφος υποχώρησε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε χαράδρα βάθους πολλών μέτρων.

Οι συνοδοιπόροι του δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Οι προσπάθειες για κλήσεις στο κινητό του απέβησαν άκαρπες.

Λίγο πριν τις 15:00 χθες, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ, κλιμάκιο της οποίας ξεκίνησε για το σημείο, μαζί με άντρες της Πυροσβεστικής από την Κόνιτσα και τα Ιωάννινα καθώς και την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας, σε επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Χρειάστηκε μάλιστα να περπατήσουν για ώρες προκειμένου να φτάσουν στο σημείο που έγινε το τραγικό συμβάν.

Οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν εξαιρετικά δύσκολες, λόγω του χιονιού και της ομίχλης, κάτι που δυσκόλευε το έργο των διασωστών. Οι ίδιες συνθήκες και με βροχή επικράτησαν και σήμερα.

Ελικόπτερο που επιχείρησε να προσεγγίσει την περιοχή για να διεξάγει έρευνες από αέρος δεν τα κατάφερε, ούτε χθες αλλά ούτε και σήμερα, λόγω της ομίχλης και επέστρεψε στην βάση του.

Δυστυχώς μετά από πολλές ώρες βρέθηκε σήμερα, λίγο πριν τις 14:00, νεκρός σε βάθος 700ων μέτρων από το σημείο που περπατούσε και έπεσε.

Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για την προσέγγιση, κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο μιας και στην περιοχή επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες.

Πριν λίγη ώρα, η σορός ανασύρθηκε από άντρες της ΕΜΑΚ και των εθελοντών και οδηγείται σε σημείο όπου αναμένουν τα οχήματα.

Έχασε την ζωή του κάνοντας αυτό που αγαπούσε


Φωτογραφες που είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό

Ο Ηλίας Καλαϊτζής ήταν ένας εξαίρετος, οικογενειάρχης, αστυνομικός και πάνω απ όλα άνθρωπος.

Με ευαισθησία για τον συνάνθρωπό του και κυρίως για όσους έπασχαν.

Γνωστή επίσης ήταν η δράση του και οι πρωτοβουλίες που είχε λάβει για βοήθεια σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Όλοι όσοι τον γνώριζαν είχαν να πουν μια καλή κουβέντα γι αυτόν.

Η προσφορά του στον αθλητισμό ήταν μεγάλη όπως μεγάλη ήταν και η αγάπη του για την ορεινή πεζοπορία. Συχνά συμμετείχε σε αγώνες τρεξίματος μικρών ή μεγάλων αποστάσεων, ορεινούς ή μη.

Η παρουσία του στην Πρέβεζα αλλά και η κοινωνική του προσφορά άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις ακόμα και σε όσους τον γνώριζαν ελάχιστα.

Το χαμόγελό του χαρακτηριστικό της θετικής ενέργειας που σου μετέφερε.

Η Πρέβεζα από σήμερα θρηνεί. Θρηνεί ένα δικό της άνθρωπο και ας μην  ήταν γέννημά της. Κέρδισε όμως όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Με την είδηση του θανάτου η αστυνομική κοινότητα της Πρέβεζας και όχι μόνο πενθεί. Μαζί και ολόκληρη η κοινωνία της Πρέβεζας.

Έμελλε η πεζοπορία, αυτό που αγαπούσε να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του, να του στοιχίσει την ζωή.

Πηγή: PAMEPREVEZA NEWSROOM / Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Καραμανλής για Τέμπη: «Έχω πολιτική ευθύνη και γι’ αυτό και παραιτήθηκα αμέσως – Είμαι στη διάθεση των Αρχών για εξηγήσεις»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μία μέρα μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο Κώστας Καραμανλής ερωτηθείς για...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img