Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

26 Απριλίου 2024
10.9 C
Corfu

Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας σε εργασιακούς χώρους και δημόσιες υπηρεσίες στη Λευκίμμη

Διαβάστε ακόμα

 

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

 

Στα Super Market της Λευκίμμης

Το πρωί της Δευτέρας 15 Απρίλη, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Γιώργο Κουλούρη, επισκέφθηκε τα μεγάλα Super Market της περιοχής και συνομίλησε με τους εργαζομένους. Συζήτησαν για τα προβλήματα την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη ζωή της εργατικής τάξης, η εφαρμογή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Δήμο και την Περιφέρεια που παίζουν ενεργό ρόλο στη υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής και που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση της σημερινής εργασιακής ζούγκλας, μέσα από την παράταση του ωραρίου μέχρι τις 12 το βράδυ που ψηφίστηκε πέρσι από το περιφερειακό συμβούλιο, τις Λευκές Νύχτες, και την επακόλουθη εντατικοποίηση της εργασίας.

 

Στις Υπηρεσίες Καθαριότητας

 

 

Κατόπιν ο Γ. Κουλούρης επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου στη Νότια Κέρκυρα και συνομίλησε μαζί τους. Στη συζήτηση αναδείχθηκε η μεγάλη μάχη, που με αυτοθυσία δίνουν οι εργαζόμενοι του δήμου στην καθαριότητα, για να κρατήσουν την περιοχή σε καλή κατάσταση, παρά τις δύσκολες συνθήκες και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, στις ελλείψεις σε εξοπλισμό και υποδομές, αλλά και στην ασφάλεια των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν επίσης ότι στα πλαίσια των περικοπών, δεν έχουν λάβει ούτε τις υπηρεσίες σε είδος (γάλα) που δικαιούνται ως εργαζόμενοι στα ΒΑΕ από το 2012! Ο Γιώργος Κουλούρης αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών για την απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών και δεσμεύθηκε σε πρώτη φάση η Λαϊκή Συσπείρωση να φέρει τα θέματά τους για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο Κέντρο Υγείας της Λευκίμμης

 

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας της Λευκίμμης όπου έγινε συζήτηση με τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου. Μέσα από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού και μέσων αλλά και η τραγική κατάσταση των κτιριακών υποδομών του κέντρου. Ο Γ. Κουλούρης ανέπτυξε τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την υγεία και την πρόνοια και ανέλυσε πως συνδέονται τα προβλήματα με την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων που κόβουν δαπάνες από την Υγεία για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

 

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Αντίδραση με ρεκόρ από Κώστα Σλούκα και 1-1 στη σειρά των πλέι οφ πριν το Βελιγράδι

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του φετινή νίκη κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, επικρατώντας μέσα στο ΟΑΚΑ με 95-79,...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img