Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

19 Απριλίου 2024
11.9 C
Corfu

Με τους καταστηματάρχες της πόλης της Κέρκυρας συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου

Διαβάστε ακόμα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΗΣ ΥΔΡΑΙΟΥ :

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

‘’ Νέα Αρχή σημαίνει στήριξη των εμπόρων και των επαγγελματιών της Κέρκυρας. Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε σχέδιο για την επόμενη μέρα.’’

Με τους καταστηματάρχες της πόλης της Κέρκυρας συναντήθηκε η υπ. Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ” κ. Μερόπη Υδραίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ειλικρίνειας και συνεργασίας με τους καταστηματάρχες να αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πρώτα απ’ όλα  η καθαριότητα το κυκλοφοριακό που πρέπει να ρυθμιστεί και να υπάρχει αστυνόμευση ,κυρίως γύρω από την πλατεία του Παλιού Λιμένα καθώς και η δίκαιη κατανομή των επισκεπτών κρουαζιέρας, ώστε να ωφελούνται όλα τα σημεία της πόλης.

Η Μερόπη Υδραίου αναφέρθηκε στις προγραμματικές της δεσμεύσεις για τη στήριξη των επαγγελματιών που περιλαμβάνουν τη δημιουργία Γραφείου Στήριξης της Επιχειρηματικότητας στο Δήμο που θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες για χρηματοδοτικά προγράμματα.

Έκανε επίσης λόγο για ένα νέο και δίκαιο σύστημα υπολογισμού τελών και υπηρεσιών, αφού το θεσμικό πλαίσιο  δίνει πλέον τη δυνατότητα να δημιουργηθούν υποκατηγορίες στον τρόπο υπολογισμού των τελών, ανάλογα με τη χρήση.

Αναφέρθηκε επίσης σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας με στόχο να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η εμπορική λειτουργία στο κέντρο, αλλά και η καθημερινότητα των μονίμων κατοίκων..

Ο στόχος είναι η πόλη της Κέρκυρας θα γίνει μια Έξυπνη και Ψηφιακή Πόλη. Με σύστημα έξυπνου φωτισμού, ηλεκτρονική πληροφορία για μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος, παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi),συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζόδρομους (βυθιζόμενα κολωνάκια κ.α.).

Πολλές από αυτές τις δράσεις, όπως είπε η κ. Υδραίου,  περιλαμβάνονται στην ΟΧΕ, κάποιες όμως από αυτές είναι έργα που μπορούν να γίνουν με ίδιους πόρους του Δήμου και με μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας, δηλαδή έργα που μπορεί να γίνουν γρήγορα.

 

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Θάνατος άνδρα στην Κεφαλονιά

Τις βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Κεφαλληνίας ενημερώθηκε από το Α.Τ. Αργοστολίου, ότι 72χρονος ημεδαπός αισθάνθηκε αδιαθεσία...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img