Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

20 Απριλίου 2024
13.9 C
Corfu

Σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού για την Κέρκυρα – “Καμπανάκι” Νικολούζου για την UNESCO και την παλιά πόλη

Διαβάστε ακόμα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού με την παρουσία του Υφυπουργού Κώστα Στρατή, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Σύμφωνα με  όσα είπε , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Παρασκευής ο Δήμαρχος , συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παλιά πόλη και τις προϋποθέσεις που θέτει η UNESCO καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν τα μνημεία του τόπου.

Επιβεβαιώθηκε και τυπικά η παραχώρηση της ανατολικής πτέρυγας των ανακτόρων (Αρτ Καφέ) συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εξωραϊσμό και την αξιοποίηση του άλσους του Μον Ρεπό καθώς και η λειτουργία και η ανάδειξη του Νέου Φρουρίου προκειμένου να γίνει κι αυτό επισκέψιμο.

Ο Δήμαρχος έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου προς τους υποψήφιους Δημάρχους λέγοντας ότι δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο οι προϋποθέσεις της UNESCO και ότι στο μέλλον θεωρείται σίγουρο ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και δεν αποκλείεται να υπάρξει απένταξη της Κέρκυρας από τον κατάλογο των προστατευόμενων πόλεων – μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

 

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Κέρκυρα: Ηττήθηκαν τα “λιονταρια” του 4ου ΓΕΛ

Πάλεψαν τα "λιονταρια" του 4ου ΓΕΛ αλλά ηττήθηκαν από την Χαλκίδα με 71 - 63 στους 8 του σχολικού...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img