Start Media TV | Ράδιο Κέρκυρα 100,1

23 Απριλίου 2024
18.9 C
Corfu

Ζάκυνθος | Με παρέμβαση του Βουλευτή άλλαξαν προορισμό στους πρόσφυγες που εντοπίστηκαν ΝΔ των Στροφάδων

Διαβάστε ακόμα

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς εντοπίστηκε ιστιοπλοϊκό σκάφος με 45 πρόσφυγες – μετανάστες νοτιοδυτικά των νήσων Στροφάδων. Το σκάφος εντοπίστηκε περίπου στις 9 το πρωί και πλησίον βρισκόταν το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica που ενώ κατευθυνόταν στο Ντουμπρόβνικ, επέστρεψε να ερευνήσει την περιοχή, καθώς υπήρχε η πληροφορία πως το σκάφος με τους πρόσφυγες – μετανάστες βρισκόταν σε κίνδυνο.
Στο σημείο έσπευσε επίσης σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την Πύλο. Από τη Ζάκυνθο και από το Κατάκολο τα σκάφη δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν, καθώς επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το Start Media στο Google News! 

Η παρέμβαση του Δ. Ακτύπη
Ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, ενώ η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη επικοινώνησε με το υπουργείο Ναυτιλίας και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος και τους είπε ότι η Ζάκυνθος δεν έχει τις κατάλληλες δομές για την προσωρινή φιλοξενία τους. Τους εξήγησε, όπως δήλωσε στην «ΗΜΕΡΑ», ότι το γυμναστήριο στην Παναγούλα είναι κατειλημμένο, καθώς το σχολείο λειτουργεί κανονικά και ότι το γήπεδο είναι κλειστό, λόγω των προβλημάτων που είχε προκαλέσει ο σεισμός.

Πολύωρη επιχείρηση
Επρόκειτο για μία δύσκολη και πολύωρη επιχείρηση που στήθηκε από το Λιμενικό Σώμα και τελικά, κρίθηκε ότι έπρεπε να οδηγηθούν στο Κατάκολο. Στο σημείο βρέθηκαν και άλλα παραπλέοντα σκάφη, κυρίως εμπορικά πλοία.
Χρειάστηκε, όμως, κάτω από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες απόλυτος συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση και οι 45 πρόσφυγες – μετανάστες , Ιρανοί, κατά τη δήλωσή τους, να μεταφερθούν με ασφάλεια στο λιμάνι του Κατακόλου. Οι επιλογές, σύμφωνα με πληροφορίες για χθες ήταν συγκεκριμένες, είτε οι μετανάστες θα μεταφέρονταν στη Ζάκυνθο είτε στο Κατάκολο και φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα έπαιξε η παρέμβαση του Βουλευτή, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό και θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι το νησί δεν μπορεί να φιλοξενήσει τώρα πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή:imerazante.gr

- Advertisement -spot_img

Τελευταία Νέα

Ενθουσίασε το κοινό η εκδήλωση του Ωδείου Κέρκυρας (φωτό)

Ενθουσίασαν οι κιθαρίστες του Ωδείου Κερκύρας το κοινό που κατέκλυσε τον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης το...
- Advertisement -spot_img

Περισσότερες ειδήσεις σαν και αυτές

- Advertisement -spot_img