You are here

Δύο ξενοδοχεία αντί οικιστικός πύργος το Larnaca Tower

03/02/2020 06:42

Σε αλλαγή σχεδίων για την ανάπτυξη του Larnaca Tower, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ανεγερθεί στην καρδιά της Λάρνακας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, στη λεωφόρο Αθηνάς, προχώρησε ο ρώσος επιχειρηματίας Νικολάι Ποταπένκο.

Μια εβδομάδα πριν η αρμόδια περιβαλλοντική αρχή εξετάσει τα συμπληρωματικά στοιχεία της μεγάλης επένδυσης, ο κ. Ποταπένκο κατέθεσε νέα σχέδια ενώπιον της πολεοδομικής αρχής που είναι ο δήμος Λάρνακας, όπως δήλωσε στη StockWatch ο μηχανικός του δήμου Ανδρέας Καρακατσάνης.

Τα σχέδια αφορούν δύο ξενοδοχεία πολυτελείας και όχι ένα ξενοδοχείο και ένα οικιστικό πύργο 30 ορόφων καθώς και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και όχι δημόσιο όπως προνοούσε η πρώτη αίτηση που είχε καταθέσει ο επενδυτής.

Το δεύτερο ξενοδοχείο το οποίο θα είναι γύρω στους 27 ορόφους και θα διαθέτει άνω των 200 δωματίων, αφού εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας, θα πρέπει να περάσει και από το συμβούλιο παρεκκλίσεων, διότι ο αριθμός των δωματίων ξεπερνά τον επιτρεπόμενο αριθμό για την περιοχή, είπε.

Σημειώνεται ότι το κόστος του πολυσυζητημένου project υπολογίζεται στα €170 εκ. και θα ανεγερθεί στο χώρο που σήμερα λειτουργεί το καφεστιατόριο Hobos και θα εκτείνεται μέχρι την εμπορική οδό Ζήνων Κιτιεύς.

Διέρχεται κρίση το επενδυτικό πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου κτηματομεσιτών επιχειρηματιών (ΣΚΕΚ), Μαρίνο Κυναιγείρου, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα πολυώροφα κτήρια που απευθύνονται σε ξένους επενδυτές μέσω του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος το οποίο προνοεί επενδύσεις ύψους €2,5 εκ. προκειμένου να πολιτογραφηθούν ως κύπριοι πολίτες.

«Οι νέες εξελίξεις στο Λίβανο και την Κίνα επισφραγίζουν τη στασιμότητα που ξεκίνησε από το δεύτερο εξάμηνο του 2019, μετά την υιοθέτηση πιο αυστηρών κριτηρίων από την κυβέρνηση και τα αρνητικά σχόλια στα ξένα ΜΜΕ ότι η Κύπρος παρέχει διαβατήρια σε ύποπτα για ποινικές υποθέσεις πρόσωπα στη χώρα τους».

Σημείωσε ότι «ο κύκλος του προγράμματος των πολιτογραφήσεων άρχισε να κλείνει. Στη Λάρνακα αρκετά από τα μεγάλα projects που σχετίζονται με το επενδυτικό πρόγραμμα φαίνεται ότι παραμένουν στα χαρτιά για την ώρα».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο εκ των αντιπροέδρων του συνδέσμου επιχειρηματιών ανάπτυξης γης Πανίκος Λειβαδιώτης λέγοντας ότι «οι επιχειρηματίες στη Λεμεσό μετά το σάλο που ξέσπασε με τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο και τα αυστηρότερα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, άρχισαν ήδη να αντιμετωπίζουν από πέρσι μεγάλο πρόβλημα».

Της Ηρώς Ευθυμίου