Skip to main content

Καστοριά: «Το κλειστό της πόλης βρίσκεται σε άθλια κατάσταση»

Ο ΑΣΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στην άθλια κατάσταση που έχει περιέλθει το κλειστό γυμναστήριο της Καστοριάς.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Καστοριάς, το κλειστό λειτουργεί από το 1981 δίχως άδεια χορήγησης και λειτουργίας.

Αναλυτικά:

«Ο Αθλητικός Σύλλογος Καστοριάς, ο μοναδικός σύλλογος καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας, συνεχίζει σήμερα μια μακρόχρονη παράδοση στο άθλημα, η οποία ξεκίνησε το 1980.

Είναι ο σύλλογος των τεράστιων επιτυχιών των τελευταίων ετών αλλά και ο σύλλογος των μεγάλων ταλέντων με τα οποία κάθε χρόνο τροφοδοτεί το Ελληνικό μπάσκετ. Η έδρα του Α.Σ. Καστοριάς είναι το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Διαμαντίδης», απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του ο γνωστός σε όλους πρωταθλητής.

Με περισσότερους αθλητές από ποτέ άλλοτε, ο Α.Σ. Καστοριάς αριθμεί σήμερα κοντά στα 250 άτομα από 5 έως 35 ετών, και είναι το μεγαλύτερο αθλητικό σωματείο σε αριθμό ενεργών αθλητών και προπονητών στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Διαθέτει αγωνιστικά τμήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και με μια σειρά έμπειρων προπονητών, διδάσκει τα μυστικά του μπάσκετ σε αγόρια και κορίτσια του τόπου μας. Μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα σκληρό οικονομικό περιβάλλον και σε συνθήκες συρρίκνωσης για την πόλη, ο Α.Σ. Καστοριάς στέκεται όρθιος και αποτελεί για τα παιδιά μας το ασφαλές λιμάνι, μέσα στο οποίο αναπτύσσουν σώμα και πνεύμα.

Για να μπορέσουν όμως τα παιδιά της Καστοριάς να παραμείνουν κοντά στον αθλητισμό, πρέπει να στεγάζονται σε αξιοπρεπείς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρέπει να αναφέρουμε ότι δυστυχώς το ένα και μοναδικό «Κλειστό» της πόλης της Καστοριάς βρίσκεται σήμερα σε άθλια κατάσταση. Λειτουργεί από το 1981 χωρίς άδεια χορήγησης αλλά και χωρίς άδεια λειτουργίας, φιλοξενώντας πολλά ομαδικά αθλήματα στον ίδιο χώρο με φοβερή έλλειψη προπονητικών ωρών, και με όλες τις εγκαταστάσεις του σε αποσύνθεση. Η διαμπερής στέγη, η ελλειπέστατη θέρμανση και το σάπιο παρκέ, καταδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ανάγκη ανακαίνισης του υπάρχοντος γυμναστηρίου, αλλά πολύ περισσότερο την ανάγκη άμεσης κατασκευής ενός νέου σύγχρονου και μεγαλύτερου κλειστού γυμναστηρίου.

Τα οφέλη από τη δημιουργία ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου θα είναι τεράστια, διότι πέρα από το ευνόητο κέρδος της ενασχόλησης των νέων μας με τον αθλητισμό, ανοίγονται μέσα από αυτό, πολλαπλές δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε τη δυνατότητα διοργάνωσης επίσημων Εθνικών, Βαλκανικών ή Ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς επίσης καλοκαιρινών Camp εκμάθησης παιδιών ή ακόμη καλοκαιρινή προετοιμασία μεγάλων συλλόγων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σε συνδυασμό με την υπέροχη φύση και το μικροκλίμα της Καστοριάς θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε πόλο έλξης αθλητικού τουρισμού με όσα θετικά αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της πόλης μας.

Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς την κατεύθυνση αυτή και καλεί όλους τους Καστοριανούς να συστρατευτούν μαζί του με αφετηρία την αγάπη στην Καστοριά μας και με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Για τον Α.Σ Καστοριάς,

Λαγγιώτης Τάσος

Πρ