Σε έναν απίστευτο πόλεμο δηλώσεων για τα… μάτια του Φρανσουά Ολάντ έχουν εμπλακεί δύο από τις πιο διάσημες ηθοποιούς της Γαλλίας.

Αφορμή στάθηκε η δημοσιοποίηση της σχέσης του προέδρου της χώρας με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ.

Η 70χρονη Κατρίν Ντενέβ ανέλαβε την «υπεράσπιση» του Ολάντ. Από την άλλη, η 47χρονη Σοφί Μαρσό αποκάλεσε τον γάλλο πρόεδρο «δειλό» και «κόπανο» επειδή απάτησε την πρώην σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ.

«Ενας άντρας που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο στις γυναίκες είναι κόπανος. Να απατάς τον σύντροφό σου επί ενάμιση χρόνο, όταν είσαι πρόεδρος της Δημοκρατίας! Κανείς δεν του ζήτησε να είναι εγκρατής, αλλά θα μπορούσε να το αφήσει στην άκρη για λίγο. Είπα στον εαυτό μου: ‘’Τι δειλός’’» έγραψε η Μαρσό σε άρθρο της στο περιοδικό GQ.

Η Κατρίν Ντενέβ απάντησε κατηγορώντας τη Μαρσό ότι είναι «πολύ αγενής» και ότι δεν σέβεται το αξίωμα του αρχηγού του κράτους.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ αγενής, εξαιρετικά αγενής. Είμαι έκπληκτη με τον τρόπο με τον οποίο πολλοί, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι, μιλούν για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«‘’Κόπανος’’ και ‘’δειλός’’. Θαρρείς και μιλούσε για τον άντρα της καλύτερής της φίλης. Είναι απίστευτο. Δεν θα μιλούσα έτσι για τον πρόεδρο ποτέ. Είτε τον υποστήριζα είτε όχι» κατέληξε η Ντενέβ.

Το περιοδικό Closer είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο ότι ο Ολάντ διατηρεί κρυφό δεσμό με την Ζιλί Γκαγέ. Λίγες ημέρες μετά ο γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι χώρισε με τη σύντροφό του και πρώτη κυρία της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ.