Μία γυναίκα νεκρή στη Σαλαμίνα, ένας 52χρονος κτηνοτρόφος νεκρός από κεραυνό και τέσσερις ελαφρά τραυματίες στην Πελοπόννησο είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει τη Δευτέρα όλη την Ελλάδα.

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στη μέση του δρόμου στη λεωφόρο Κακιάς Βίγλας χωρίς τις αισθήσεις της από άνδρες της Πυροσβεστικής και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της

Ο 52χρονος κτηνοτρόφος έχασε την ζωή του στην αγροτική περιοχή Ξηροκάμπι, στον Αγιο Πέτρο Κυνουρίας.

Τον κτηνοτρόφο εντόπισε νεκρό ο γιος του, κάτω από δένδρο στην περιοχή Ξηροκάμπι, κοντά στην ιερά μονή Μαλεβής.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος ως φαίνεται χτυπήθηκε από κεραυνό, αφού φέρει καψίματα στο τριχωτό της κεφαλής και στο στήθος. Η σορός του θα διακομιστεί στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου, προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Παραλίου ‘Αστρους.

Μεγάλες ζημιές και προβλήματα προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας. Έπληξε τη νότια πλευρά της πόλης, ξήλωσε σκεπές σπιτιών, αναποδογύρισε πολλά αυτοκίνητα, ξερίζωσε δένδρα και διέλυσε καταστήματα.

Συνεργεία του δήμου και της ΔΕΗ, αποκαθιστούν τις βλάβες που που προκάλεσε η κακοκαιρία, καθώς σημειώνονται διακοπές ρεύματος. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν διακομιστεί στο κέντρο υγείας Βλαχιώτη.

«Έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές και καταστροφές στη Σκάλα. Βρισκόμαστε από νωρίς εδώ με τις τεχνικές υπηρεσίες και κάνουμε καταγραφή σε συνεργασία και με τον δήμο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» δήλωσε η αντιπεριφερειάρης Λακωνίας Ντία Τζανετέα. Ανέφερε ότι η κακοκαιρία που έπληξε τη Λακωνία ήταν σφοδρότατη και στη Σπάρτη το χαλάζι που έπεφτε ήταν σε μέγεθος πέτρας.

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί και στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή στις 7 το πρωί. Έχουν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, μετακινήθηκαν βαρέως τύπου μηχανήματα, αναποδογύρισαν δύο νταλίκες στη νέα είσοδο της Καλαμάτας και στο νεκροταφείο του Ασπροχώματος ξηλώθηκαν μνημεία των τάφων.

Παράλληλα διακόπηκε για ώρες η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών και η κυκλοφορία στην νέα είσοδο Καλαμάτας διεξαγόταν μερικώς. Ζημιές σημειώθηκαν σε κηπευτικά, αλλά και σε ελιές. Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί μερικώς η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών, ενώ σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος στην περιοχή για ώρα. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Στην Αττική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Πλημμύρες προκλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής και στην Πρέβεζα, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια στο κέντρο της πόλης.

Προβλήματα και στην Αχαΐα

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος-Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας.

Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Επίσης, προβλήματα έχουν προκληθεί και σε άλλους δρόμους της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πλημμύρισε το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του δήμου, που βρίσκεται στη λιμενική ζώνη και σήμερα θα παραμείνει κλειστό.

Χανιά: Εντονα κυκλοφοριακά προβλήματα

Η φθινοπωρινή μπόρα με αστραπές και βροντές αιφνιδίασε τους περισσότερους πολίτες με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό «έμφραγμα», κυρίως σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, χωρίς ωστόσο, μέχρι και τώρα, να έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα.