Ο δήμαρχος οδήγησε το ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο νεαρός που τραυματίστηκε σε τροχαίο αφού ο μοναδικός οδηγός που διαθέτει το Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου σημειώθηκε το ατύχημα είχε ρεπό και απουσίαζε από την εργασία του.

Ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος εντελώς τυχαία βρέθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο σημείο όπου η μηχανή του νεαρού είχε μόλις συγκρουστεί με αυτοκίνητο. Ο οδηγός της κείτονταν αιμόφυρτος στον δρόμο, χωρίς τις αισθήσεις του, και ήταν απαραίτητη η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ο κ. Καραστέργιος τηλεφώνησε στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης και τον ενημέρωσαν ότι ο μοναδικός οδηγός ασθενοφόρου απουσίαζε αφού είχε ρεπό.

Τότε αποφάσισε να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να πάρει τα κλειδιά και το ασθενοφόρο για να κάνει ο ίδιος την διακομιδή. Στο μεταξύ, με ιδιωτικό όχημα, ο γιατρός του Κέντρου και νοσηλεύτρια μετέβησαν στον τόπο του ατυχήματος για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία μοτοσικλετιστή.

Η Δεσκάτη απέχει από τα Γρεβενά, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, 60 χιλιόμετρα και αν γινόταν η διακομιδή με το ασθενοφόρο του νοσοκομείου θα χρειάζονταν περίπου δυο ώρες.

Αλλαξε δυο φορές οδηγό…

Ετσι, προσφέρθηκε ο δήμαρχος να μεταφέρει τον τραυματία. Μετά από τα πρώτα χιλιόμετρα, το ασθενοφόρο παρέλαβε ο παλιός οδηγός του Κέντρου Υγείας, που έχει συνταξιοδοτηθεί, και περνούσε και εκείνος τυχαία από τον δρόμο, ενώ στα μέσα της διαδρομής συνάντησαν, πάλι τυχαία, και τον σημερινό οδηγό του ασθενοφόρου, ο οποίος το οδήγησε μέχρι το νοσοκομείο των Γρεβενών.

Ο νεαρός νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου με τραύματα στο σώμα και το πρόσωπο, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ο δήμαρχος Δεσκάτης με δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι πολίτες του δήμου του διατρέχουν κίνδυνο όταν ο μοναδικός οδηγός του ασθενοφόρου απουσιάζει σε ρεπό, άδεια ή για λόγους υγείας.

Αναφέρει ότι χρειάζεται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση – για να μην θρηνήσουμε θύματα – να γίνει πράξη η διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγο διάστημα, η οποία ορίζει ότι στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας χρέη οδηγού ασθενοφόρου μπορούν να αναλάβουν οι οδηγοί πυροσβέστες και οι υπάλληλοι των δήμων με ειδικότητα οδηγού.

Υποστηρίζει επίσης την ανάγκη να δημιουργηθεί σταθμός του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης και να αντικατασταθεί το παλιό ασθενοφόρο με ένα από τα καινούργια οχήματα που παρέλαβε η διοίκηση του ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία.