Αυλαία σήμερα για το καινούργιο μουσικό φεστιβάλ «Αρχές Αυγούστου στα Μέθανα». Ο τίτλος του περιγράφει και το περιεχόμενό του αφού ο ιθύνων νους της νέας μουσικής γιορτής Γιώργος Τσεβρένης – ο οποίος μαζί με τον Νίκος Μακράκη έχει τον σχεδιασμό, την καλλιτεχνική διεύθυνση και την οργάνωση της παραγωγής- ήθελε να συνδυάσει την τέχνη με την εκδρομική απόδραση.

Τα Μέθανα είναι κατά κάποιο τρόπο αδικημένα αφού δύσκολα συμπεριλαμβάνονται στους καλοκαιρινούς προορισμούς. Οι επισκέπτες στην πλειονότητά τους μέχρι τώρα είχαν κύριο σκοπό τα περίφημα ιαματικά λουτρά. Ομως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φτάσει κάνεις ως εκεί. Ο Γιώργος Τσεβρένης από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του εκεί άρχισε ν ανακαλύπτει τις ομορφιές αυτής της μυστικής γωνιάς και έγιναν ο «τόπος» του.

Οπως λέει: «Εκείνο που με συνδέεει με την περιοχή είναι μόνο η αγάπη μου γι αυτή. Δεν είναι ο τόπος καταγωγής μου, δεν έχω συγγενείς αλλά μετά από τόσα χρόνια που το επισκέπτομαι είναι πια κάτι σαν “ιδιαίτερη” πατρίδα μου. Εχει πολλές φυσικές ομορφιές, πανέμορφα νερά, βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και φυσικά δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά».

Το Φεστιβάλ των Μεθάνων ήρθε ως φυσική συνέπεια: «Σκέφτηκα ότι ο καλύτερος τρόπος για ν αναζωπυρώσεις το ενδιαφέρον των εκδρομέων είναι να το συνδυάσεις με την τέχνη. Η πρόταση του Φεστιβάλ έγινε αμέσως δεκτή από τους ανθρώπους του τόπου αλλά και την περιφέρεια που το στήριξε με θέρμη. (Το φεστιβάλ γίνεται με τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Αττικής και την Αιγίδα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων).

»Την ιδέα αγκάλιασε και η Λίνα Νικολακοποπούλου η οποία κατάγεται από τα Μέθανα. Θερμή ανταπόκριση βρήκαμε και από τους καλλιτέχνες που καλέσαμε. Δυστυχώς ο Μανώλης Μητσιάς δεν θα μπορέσει να είναι φέτος μαζί μας – όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί- για λόγους υγείας αλλά είναι απο τώρα το ονομά του για το Φεστιβάλ του επόμενου καλοκαιριού. Θα τον αντικαταστήσει ο Δημήτρης Μπάσης».

Οι αρχικές σκέψεις που έρχονται στο μυαλό της Λίνας Νικολακοπούλου για το φεστιβάλ όπως μας λέει είναι Αύγουστος. Μέθανα. Νησάκι. «Με το καλό το ξεκίνημα του τριήμερου Φεστιβάλ στον τόπο που γεννήθηκα. Εκεί που έκανα τα πρώτα μου βήματα και τις πρώτες μου βουτιές, τώρα θα ακουστούν τα τραγούδια μου ερμηνευμένα από τον νεαρό λυρικό τραγουδιστή Θοδωρή Βουτσικάκη.»Πέτα στα όνειρά σου». Χαρά και συγκίνηση. Καλή επιτυχία στο θεσμό.Με την ευχή να δυναμώνει κάθε χρόνο».

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης συνάντησε τη Λίνα πριν λίγα χρόνια κι όμως αισθάνθηκε ότι η γνωριμία τους μετράει από τότε που άκουγε τα τραγούδια της. Η συνάντησή τους μέσα απο την περιοδεία τους «Πέτα στα όνειρά σου» -το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν και στο Φεστιβάλ Μεθάνων- είναι για εκείνον σαν ένα δώρο. Αυτή την περίοδο μάλιστα οι δυο τους συνεργάζονται για το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του ερμηνευτή, σε μελωδίες του Νικόλα Πιοβάνι.

«Είμαι ευγνώμων για αυτή την κοινή μας πορεία και την ευχαριστώ. Κάθε μας εμφάνιση έχει ένα ξεχωριστό αποτύπωμα που ανθίζει μέσα μου όσο το κουβαλάω. Σε κάθε συναυλία βιώνω τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου σαν μια νέα διαδρομή που όμως έχει πάντα τη γεύση του οικείου και τη ζεστασιά μιας διαδρομής συμβατής με το δικό μου αίσθημα. Χαίρομαι πολύ θα «πετάξουμε στα όνειρά μας» και στο νέο Φεστιβάλ των Μεθάνων, σε έναν πολύ όμορφο τόπο απ’ όπου κατάγεται και η αγαπημένη μας στιχουργός».

Η επόμενη μέρα ανήκει στον Δημήτρη Μπάση – ο οποίος αντικατέστησε τον Μανώλη Μητσιά – ερμηνεύοντας τραγούδια που όρισαν τη δισκογραφία του όπως «Ψίθυροι Καρδιάς», τη «Ζωή», τα «Χαμοπούλια», το «Αν μ’ Αγαπάς», μέχρι τα «Λαδάδικα», το «Σώσε με», το «Βρέχει φωτιά στη Στράτα μου» αλλά και το πιο πρόσφατο «Χάνομαι».

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 5/8 με τη μουσική παράσταση του τοπικού συγκροτήματος «Μουσικά σημάδια» που παρουσιάζει τον μουσικό παλμό των Μεθάνων και των γύρω περιοχών.