Μετά τους θυελλώδεις ανέμους που τα τελευταία 24ωρα σαρώνουν την Ελλάδα με ταχύτητα μεγαλύτερη από 100 χλμ. την ώρα, ο κυκλώνας που έχει ήδη σχηματιστεί νοτιοανατολικά του Ιουνίου θα προκαλέσει ραγδαίες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από την κεντρική Ελλάδα και κάτω. Από την Παρασκευή ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη ενώ ακολούθως τα ίδια φαινόμενα θα επεκταθούν το μεσημέρι στις Κυκλάδες, στην ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί από 6 έως 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Ιόνιο και αργότερα το βράδυ θα εξασθενίσουν.

Το Σάββατο οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν στις ίδιες περιοχές και οι άνεμοι θα ενισχυθούν ξανά φθάνοντας τα 9 μποφόρ. Τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τα τελευταία προπγνωστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΜΥ, αναμένεται να παρουσιάσουν την Κυριακή περαιτέρω επιδείνωση καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στα 10 μποφόρ, ενω οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα εξακολουθήσουν να εκδηλώνονται στις ίδες περιοχές. Στο μεταξύ, σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρουσιάζονται σε πολλές περιοχές της Αττικής εξαιτίας της κακοκαιρίας. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει τις τελευταίες δύο ώρες η Πεντέλη, τα Βριλήσια και μεγάλο τμήμα της Παλλήνης μετά από πτώση δένδρων στα καλώδια της ΔΕΗ, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη σε γραμμή μέσης τάσης του δικτύου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει επανέλθει από τα… ξημερώματα και ενώ πλέον βραδιάζει η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο τμήμα της Κηφισιάς, όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων από τους δυνατούς ανέμους, αλλά και σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων.