Δίκτυο ποδηλατόδρομων σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Κατερίνη η δημοτική αρχή. Προ ημερών ο Δήμαρχος της πόλης Σάββας Χιονίδης έδωσε λεπτομέρειες για το έργο τονίζοντας πως το δίκτυο οδεύει στην τελική ευθεία καθώς «έως το τέλος του 2018 αναμένεται να δημοπρατηθεί».

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για την πόλη, το περιβάλλον και τους κατοίκους. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι συμβολή σ’ αυτήν την απόφαση του Δήμου έχουν οι σύλλογοι και οι ομάδες που έχουν ως πάγιο αίτημά τους την κατασκευή ποδηλατόδρομων όπως ο ιδιαίτερα δραστήριος σύλλογος της περιοχής «Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κατερίνης η χρηματοδότηση υλοποίησης του δικτύου ποδηλατόδρομων, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ είναι εγκεκριμένη από το ΕΣΠΑ – πρόγραμμα στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Και πρόσθεσε πως το έργο έρχεται να «κουμπώσει» σε μελέτη, η οποία εκπονήθηκε παλαιότερα σε συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ εντός του Οκτωβρίου θα γίνει και η κατάθεση των τεχνικών σχεδίων.

Πού θα γίνει:

*Αφετηρία (δυτικό μέτωπο της πόλης) του δικτύου συνιστά η οδός 7ης Μεραρχίας στο ύψος του παλαιού νοσοκομείου

*Μέσω του Δημοτικού Πάρκου, της πλατείας Ελευθερίας, της πλατείας Δημαρχείου και της πλατείας Δημοκρατίας θα καταλήγει στο ανατολικό κομμάτι της πόλης, στους χώρους άθλησης πάνω από την υπογειοποίηση, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

*Παράλληλα, το δίκτυο θα συνεχίζει από την οδό Λ.Ιασωνίδη στην οδό 19ης Μαΐου, ενώ σταδιακά προβλέπεται η κατασκευή κάθετων ποδηλατοδρόμων, οι οποίοι θα συνδέουν τις συγκεκριμένες οδούς.

Δρόμοι της Κατερίνης όπου θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι