Σώος εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ το πρωί της Δευτέρας και μετά από ώρες αγωνίας ένας εκ των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνταν από την Κυριακή, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Για πάνω από 24 ώρες παρέμεινε στην άκρη του ποταμού o 27χρονος που αγνοείτο στο Μαντούδι από τα ξημερώματα της Κυριακής, μέχρι να εκτονωθούν τα φαινόμενα και να πέσουν τα νερά. Ο νέος άνδρας εντοπίστηκε σήμερα το πρωί από κάτοικο της περιοχής καλά στην υγεία του, περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν κοντά του.

Όταν ο κάτοικος της περιοχής εντόπισε την ύπαρξη ανθρώπου ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική που απεγκλώβισε τον 27χρονο και στη συνέχεια τον μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Ο νεαρός, που είναι εξαντλημένος, εντοπίστηκε σε σταθερό σημείο δίπλα από ποταμό, μεταξύ του Προκοπίου και του Μαντουδίου, έπειτα από επιχείρηση της Πυροσβεστικής και διακομίζεται αυτή την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Η προσέγγισή και η μεταφορά του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το σημείο στο οποίο βρέθηκε ήταν νησίδα δέντρων ανάμεσα σε δυο χείμαρρους.«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός» τόνισε ο περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Νίκος Σπαής, που συντόνιζε την επιχείρηση.

Τα πρώτα λόγια του διασωθέντα

Η πρώτη ερώτηση που έκανε στους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ μόλις έφτασαν κοντά του ήταν αν ζει η 26χρονη κοπέλα που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο. Η κοπέλα είχε καταφέρει να σωθεί καθώς όταν βγήκε από το αυτοκίνητο πιάστηκε από ένα δέντρο.

Την επιχείρηση διάσωσης παρακολουθούσε γεμάτος αγωνία ο πατέρας του 27χρονου και η κοπέλα.

Ο πατέρας του μάλιστα είχε δηλώσει ότι πίστευε πως ο γιος του ήταν καλά και θα τα είχε καταφέρει.

«Ο Γιάννης είναι σκληρό παιδί και θα τα καταφέρει», είχε δηλώσει την Κυριακή.

Ερευνες για τον εντοπισμό δύο ακόμα αγνοουμένων

Σημειώνεται ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό και του ηλικιωμένου ζευγαριού, που αγνοείται από την περιοχή του Μαντουδίου, λόγω της κακοκαιρίας, από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι έρευνες εντοπισμού των άλλων δύο ατόμων που αγνοούνται στην περιοχή, συνεχίζονται και σήμερα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις των : Π.Υ. Ιστιαίας, Π.Υ. Χαλκίδας, Π.Κ. Μαντουδίου, Π.Κ. Λίμνης, 1ης και 7ης Ε.Μ.Α.Κ., με τη συνδρομή ενός μη επανδρωμένου Α/Φ τύπου πολυκοπτέρου και ενός Ε/Π Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ενός Ε/Π και δυτών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής για έρευνα στην παράκτια περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Ωρες αγωνίας για τους αγνοούμενους: Σκηνικό καταστροφής λόγω «Ζορμπά»