Ενώπιον του ανακριτή απολογούνται σήμερα οι δύο 30χρονοι που συνελήφθησαν, την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από καταδίωξη αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην Κηφισιά και κατηγορούνται για σωρεία ληστειών και κλοπών τσαντών.

Οι δύο κατηγορούμενοι, αναβάτες σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε σήμα των αστυνομικών που τους ζήτησαν να σταματήσουν για έλεγχο, καθώς κρίθηκαν ύποπτοι για περιστατικά με κλοπές τσαντών από αυτοκίνητα εν κινήσει με θραύση τζαμιών.

Μετά τη σύλληψή τους, αναφέρθηκε σε πολλά ΜΜΕ πως οι δύο νεαροί σχετίζονται με παρακολούθηση οικονομικού παράγοντα τον περασμένο Αύγουστο, οπότε η προσωπική του ασφάλεια φέρεται να είχε δώσει τα χαρακτηριστικά της μηχανής με τους δύο αναβάτες, καθώς έκριναν ύποπτες τις κινήσεις τους.

Η συνήγορος των δύο κατηγορουμένων, Σταυρούλα Κοκλιώτη, με δήλωσή της τονίζει πως οι εντολείς της «δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με παρακολουθήσεις οικονομικών παραγόντων της χώρας και τρομοκρατικές ενέργειες». Όπως επισημαίνει η κ. Κοκλιώτη, το ίδιο το κατηγορητήριο δεν περιλαμβάνει τίποτε από όσα αποδίδονται σε δημοσιεύματα στους δύο εντολείς της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αναφέρεται σε πλήθος περιστατικών κλοπής τσαντών από γυναίκες και αφορά κατηγορίες για ληστεία τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, σύσταση συμμορίας, αντίσταση, απείθεια, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής τελεσθείσα από πρόσωπα που διαπράττουν κλοπές ή ληστείες κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.