Τα προβλήματα που έχουν προκληθεί σε σπίτια, καταστήματα και αποθήκες, στο οδικό δίκτυο του νησιού και τους δρόμους των κατοικημένων περιοχών είναι τεράστια.

Το νερό κατέβασε στους δρόμους πέτρες, κλαδιά και φερτά υλικά δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Μέσα στη Μυτιλήνη πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες, μπροστά από τον Αγιο Νικόλα στην Επάνω Σκάλα, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στον χώρο στάθμευσης και σε άλλα σημεία όπου ο δήμος καθαρίζει τα φρεάτια.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, πέτρες και λάσπη έχουν μεταφερθεί στο οδόστρωμα στην Παγανή, στα Θέρμα, προς Κουντορουδιά αλλά και στο βόρειο μέρος του νησιού Καλλονή Πέτρα Μόλυβο.

Σε ποτάμι μετατράπηκε από την έντονη βροχόπτωση και ο κεντρικός δρόμος στην Αγία Παρασκευή μπροστά από το σχολείο.

Κατολισθήσεις βράχων έχουν σημειωθεί στην περιοχή Καβάκι στον δρόμο μεταξύ Πέτρας και Μολύβου.

Φερτά υλικά γέμισαν οι δρόμοι στα χωριά Πλαγιά και Τρύγονα, ενώ σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Πλαγιά Πλωμαρίου από το σαρωτικό πέρασμα της Πηνελόπης.

Η λάσπη έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών στην Πλαγιά Πλωμαρίου και κάλυψε τραπεζοκαθίσματα και αυτοκίνητα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και αποθήκες.

Στον Παλαιόκηπο Γέρας, από την έντονη βροχόπτωση φούσκωσε το ποτάμι, πλημμυρίζοντας την ευρύτερη περιοχή.

Τα νερά σχηματίζουν ορμητικούς χειμάρρους που παρασύρουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους: πέτρες, λάσπη, φερτά υλικά ακόμα και αυτοκίνητα.

Κλειστός είναι ο δρόμος στη διασταύρωση με το Πέραμα.

Στην περιοχή της Λαγκάδας οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και όταν υποχώρησε το νερό η εικόνα ήταν θλιβερή. Δρόμοι καλυμμένοι από πέτρες, φερτά υλικά και λάσπη που μεταφέρθηκαν από τα νερά του χειμάρρου.

Σε ορισμένα σημεία, οι άνθρωποι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους εξαιτίας της λάσπης.

Πηγή: LesvosPost.com