Κλειστά θα μείνουν αύριο Τρίτη 8/1 αρκετά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σε ό,τι αφορά την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά (όπως επίσης και οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί), όπως επίσης και τα σχολεία στους Δήμους Βόλβης, Δέλτα και Ωραιοκάστρου, καθώς και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Θέρμης τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης (δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο), και Βασιλικών (δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή εκτός από το σχολείο της Περιστεράς). Στη δημοτική Ενότητα Μίκρας ανοιχτό θα είναι μόνο το 2ο ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης). Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε όλη την Δημοτική Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης και τα περισσότερα ΚΔΑΠ.

Στο Δήμο Χαλκηδόνας τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με μια ώρα καθυστέρηση. Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθυλάκκου, Ν. Μεσήμβριας και στις Τοπικές Κοινότητες Αγχιάλου και Ξηροχωρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.

Στον δήμο Νεάπολης – Συκεών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα και θα ανοίξουν σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά στα σχολεία στον δήμο Καλαμαριάς και θα ανοίξουν κανονικά στις 9 Ιανουαρίου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον δήμο Παύλου Μελά.

Εξάλλου, ανοιχτά θα είναι αύριο τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, «η διεύθυνση εκπαίδευσης και αθλητισμού και οι υπηρεσίες καθαριότητας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί κυρίως στους αύλειους χωρους από τον παγετό».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι διευθυντές όλων των σχολείων έχουν προμηθευτεί αλάτι, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιούνται και υδροφόρες με αλατόνερο.

Στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στους νομούς Κιλκίς και Πέλλας, καθώς και τα σχολεία στους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ στις 9.15 θα ανοίξουν τα σχολεία στο Δήμο Νάουσας. Στη Χαλκιδική, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους Δήμους Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου και Αριστοτέλη. Σε ό,τι αφορά την Πιερία ανακοινώθηκε ότι κλειστά θα είναι τα σχολεία στο Δήμο Κατερίνης.