Το θερμόμετρο στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Νευροκόπι Δράμας έδειξε 21 βαθμούς υπό το μηδέν το πρωί της Τρίτης, καθώς επικράτησε πολύ ισχυρός παγετός σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ακολούθησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου σταθμών meteo-ΕΑΑ, σε αρνητικές θερμοκρασίες ο Νέος Καύκασος Φλώρινας (-20,4), τα Γρεβενά (-19,9), η Βωβούσα Ιωαννίνων (-19,5), το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-19,3), η Φλώρινα (-18,8), η Πτολεμαΐδα (-18,5) και το Περτούλι (-17,5).

Εν τω μεταξύ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω του ισχυρού παγετού (βάσει στοιχείων, που είχαν γνωστοποιηθεί γύρω στις 10 το πρωί).

Αναλυτικότερα, στον νομό Ημαθίας τα οχήματα πρέπει να κινούνται με αλυσίδες από το 82ο έως το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου και από το 21ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Δασκίου.

Στο οδικό δίκτυο του Κιλκίς, οι οδηγοί πρέπει να τοποθετούν αλυσίδες από το 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φανού – Σκρα και στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κιλκίς και της πόλης του Κιλκίς, εκτός των κεντρικών δρόμων.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και στις επαρχιακές οδούς του πρώην Δήμου Πικρολίμνης. Στο μεταξύ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις εξόδους των δημοτικών διαμερισμάτων Παλιού και Νέου Αγιονερίου προς τον νομό Θεσσαλονίκης.

Εφοδιασμένα με αλυσίδες πρέπει να είναι τα οχήματα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Έδεσσας, στο δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα του νομού Πέλλας, από το 18ο έως το 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Λαϊλιά στον νομό Σερρών.

Παγετός και πολικές θερμοκρασίες επικρατούν και στη Χαλκιδική. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από την είσοδο Παλαιοκάστρου έως την Αρναία, στις επαρχιακές οδούς Ιερισσού – Ουρανούπολης από το 1ο έως το 16ο χιλιόμετρο, στον επαρχιακό δρόμο Νεοχωρίου- Βαρβάρας– Ολυμπιάδος, όπως και από το 44ο έως το 53ο και από το 81ο έως το 90ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών – Συκιάς. Το ίδιο ισχύει για τα οχήματα που κινούνται από το 68ο έως το 75ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών – Σάρτης, στη δασική οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη και σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου του Αγίου Όρους.

Πελοπόννησος

Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, κυρίως και σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και ο παγετός. Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας, στο νομό Αρκαδίας.

Επίσης, με δυσχέρεια γίνεται η κυκλοφορία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα παρακάτω δρόμους της Αρκαδίας:

*Στη επαρχιακή οδό ‘Αστρους – Καστρίου, στην θέση Δραγούνι.

*Στην επαρχιακή οδό Αγίου Πέτρου – Καστρίου, στην διασταύρωση Βουρβούρων.

*Στην επαρχιακή οδό ‘Αστρους – Αγίου Πέτρου, στο ύψος του 39ου χιλιομέτρου.

*Στην επαρχιακή οδό Αγίου Ανδρέα – Καστάνιτσας, στο ύψος του 16ου χιλιομέτρου.

*Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου – Κοσμά – Γερακίου, από το 15ο, έως το 45ο χιλιόμετρο.

Στην Κορινθία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στα εξής σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου – Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο και άνω.

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο και άνω.

*Στην επαρχιακή οδό Δάφνης – Καστρακίου – Μποζικά – Τιτάνι, από το 1ο , έως το 13ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου – Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο και άνω.

Στην Αργολίδα, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – ‘Αργους – Τρίπολης, από το 30ο ,έως το 38ο χιλιόμετρο.

Στην Λακωνία, με δυσχέρεια διεξάγεται η κίνηση και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης (μέσω Ταΰγετου) από το 40ο έως το 46ο χιλιόμετρο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων επιχειρούν συνεχώς για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι και τον παγετό.

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων σήμερα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ειδικότερα του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν (από -6 έως -8), αποφάσισαν οι δήμαρχοι Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης στον Έβρο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο παγετός είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα. «Το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι καλό, αλλά οι μετακινήσεις χρήζουν προσοχής. Ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα σε ορισμένα σημεία, ενώ εντός των χωριών χρειάζονται αλυσίδες. Συνεχίζεται η ρίψη αλατιού, αλλά ο αποχιονισμός δεν είναι δυνατόν να γίνει σε μία μέρα στα 35 συνολικά χωριά του δήμου Διδυμοτείχου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πατσουρίδης.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιό, στις μετακινήσεις στην ορεινή πλευρά του δήμου, καθώς υπάρχει ακόμη πάγος, αλλά το οδικό δίκτυο και στον δήμο Σουφλίου παραμένει ανοιχτό. Ο κ. Πουλιλιός εξηγεί πως η απόφαση να μείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία ελήφθη εκτιμώντας πως δεν είναι απολύτως ασφαλής η μετακίνηση των μαθητών και προς αποφυγή έστω και μικροατυχημάτων λόγω του πάγου. Ωστόσο ο δήμαρχος Σουφλίου διευκρινίζει πως «τα χιόνια εμείς τα έχουμε ανάγκη, τα χρειαζόμαστε, γιατί αν δεν χιονίσει δεν θα έχουμε νερό να πιούμε».

Το πρωί το κουδούνι χτύπησε σε όλα τα σχολεία του δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ στη Ροδόπη κλειστό θα παραμείνει σήμερα το γυμνάσιο-λύκειο Οργάνης του δήμου Αρριανών, στα ορεινά του Νομού.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα σχολεία στον Δήμο Χαλκηδόνος καθώς κατόπιν του ολικού παγετού που επικρατεί από τις βραδινές ώρες και αφού εκτιμήθηκε εκ νέου η κατάσταση, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, παρακαλούνται να βρίσκονται κανονικά στη θέση τους ώστε να ελέγχουν την κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων (δίκτυα θέρμανσης-ύδρευσης) σε συνεργασία με τον  δήμο».

Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του δήμου αύριο, Τετάρτη 9/1, θα βγει νέα ανακοίνωση, αφού συνεκτιμηθεί η κατάσταση των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

Κλειστά θα μείνουν, εξάλλου, σήμερα αρκετά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί μέχρι χθες το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά, όπως επίσης και οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν και τα σχολεία στους Δήμους Βόλβης, Δέλτα και Ωραιοκάστρου, καθώς και το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Θέρμης τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης (δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν. Ρύσιο), και Βασιλικών (δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή εκτός από το σχολείο της Περιστεράς). Στη δημοτική Ενότητα Μίκρας ανοιχτό θα είναι μόνο το 2ο ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης). Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε όλη την Δημοτική Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης και τα περισσότερα ΚΔΑΠ.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο) του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.

Στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Συκιές και Πεύκα και θα ανοίξουν σε Νεάπολη και Άγιο Παύλο. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά στα σχολεία στον δήμο Καλαμαριάς και θα ανοίξουν κανονικά στις 9 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Παύλου Μελά.

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία στους Νομούς Κιλκίς και Πέλλας, καθώς και τα σχολεία στους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ στις 9.15 θα ανοίξουν τα σχολεία στο Δήμο Νάουσας. Στη Χαλκιδική, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους Δήμους Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας, Πολυγύρου και Αριστοτέλη. Σε ό,τι αφορά την Πιερία ανακοινώθηκε ότι κλειστά θα είναι τα σχολεία στο Δήμο Κατερίνης.

Αναστολή μαθημάτων στο ΑΤΕΙ-Θ. Κανονικά η λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, αναστέλλονται για σήμερα τα μαθήματα στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι διοικητικές υπηρεσίες, με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου.

«Μετά τη σφοδρή χιονόπτωση της Παρασκευής και του Σαββάτου ήδη από την Κυριακή επιχειρήθηκε η διάνοιξη όλων των κεντρικών αρτηριών του Ιδρύματος με μηχανήματα του ΤΕΙ και του Δήμου ΔΕΛΤΑ. Ακόμη, ρίχτηκε αλάτι επανειλημμένα για να μην δημιουργηθεί πάγος εκ νέου. Ευχαριστούμε το δήμαρχο ΔΕΛΤΑ, και τους υπάλληλους του δήμου καθώς και τους υπαλλήλους του Ιδρύματος μας που κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες κατάφεραν να ανοίξουν το ίδρυμα. Επειδή όμως οι καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι δύσκολες, αποφασίστηκε να ανασταλούν τα μαθήματα για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 ώστε να επιλυθούν πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από το νέο κύμα κακοκαιρίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και των παγετών παραμένουν σήμερα σχολεία και στα νησιά του βορείου Αιγίου.

Σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων των αντίστοιχων δήμων κλειστά παραμένουν σήμερα: Στη Λέσβο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αγίας Παρασκευής, του Μανταμάδου, καθώς και της Νάπης. Στη Χίο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βολισσού, των Καρδαμύλων, του Αγίου Γεωργίου Συκούση και του Θολοποταμίου. Τέλος στην Ικαρία κλειστές πραμένουν όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού.

Απεγκλωβισμοί στη Χίο

Χθες στο ορεινό οδικό δίκτυο της Χίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να παρέμβει σε τέσσερις περιπτώσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων και την παροχή βοήθειας. Στις 6.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός δύο ατόμων στην περιοχή «18» με τη βοήθεια εθελοντών.

Μια ώρα μετά, στις 7.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός τριών ατόμων που επέβαιναν σε όχημα το οποίο βρισκόταν μεταξύ του χωριού Αυγώνυμα και του Ναυτικού Φυλακίου Προβατά. Τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην πόλη της Χίου με πυροσβεστικό όχημα.

Στις 8.30 το βράδυ, μεταφέρθηκαν με πυροσβεστικό όχημα ένας παιδαγωγός και δύο μαθητές από το Βροντάδο στις εγκαταστάσεις του χωριού της «Κιβωτού του Αιγαίου» στο Αίπος και μια ώρα μετά μεταφέρθηκε πάλι με πυροσβεστικό όχημα μια παιδαγωγός από το χωριό της «Κιβωτού του Αιγαίου» στην πόλη της Χίου.

Κλειστές, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μαθητών, θα παραμείνουν σήμερα, μετά από απόφαση του Δήμου Λευκάδας, οι σχολικές μονάδες του νησιού.

Αυτές είναι τα νηπιαγωγεία Σφακιωτών, Καρυάς και Αγίου Πέτρου, το δημοτικό σχολείο Σφακιωτών, καθώς και το γυμνάσιο και λυκειακές τάξεις της Καρυάς.

Σε λευκό κλοιό έχουν ντυθεί από τις μεταμεσονύκτιες ώρες πολλές ορεινές κυρίως περιοχές των Χανίων με το σύνολο του κρατικού μηχανισμού να βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην ασφαλή μεταφορά των μαθητών, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα:

Το δημοτικό και το νηπιαγωγείο στο Έλος Κισσάμου, τα σχολεία στην Κάνδανο και το δημοτικό σχολείο Ροδοβανίου, το γυμνάσιο και λύκειο Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Ασκύφου, το δημοτικό σχολείο Χώρας Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Βουβά, το νηπιαγωγείο Πατσιανού, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σε Σκηνέ και Φουρνέ του δήμου Πλατανιά και το δημοτικό σχολείο Κατοχωρίου Κεραμειών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «στους περισσότερους οδικούς άξονες η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Στο οδικό δίκτυο από Κράπη προς Ίμπρο και από Λάκκους προς Ομαλό οι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης ωστόσο και στα δύο σημεία επιχειρούν μηχανήματα προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία».

Στην Αττική

Στην Αττική από τους 66 δήμους της Περιφέρειας, οι 45 έχουν πλέον αποφασίσει να μη λειτουργήσουν τα σχολεία την Τρίτη.

Στον Κεντρικό Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου και Δάφνης – Υμηττού.

Στον Βόρειο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Παπάγου-Χολαργού, Κηφισιάς, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης – Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Μεταμόρφωσης.

Στον Νότιο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου – Ταύρου και Νέας Σμύρνης.

Στον Δυτικό Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα (και για 9/1/2019), Παιανίας, Σπάτων -Αρτέμιδας, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους: Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Σπετσών και Σαλαμίνας.

Ο αριθμός των δήμων, των οποίων τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο, ενδέχεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς εξαρτάται από τα καιρικά φαινόμενα.

Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας για τέσσερις ώρες

Από τις 4 τα ξημερώματα η τροχαία είχε κλείσει την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα από το ύψος τη γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μετά τις 8.30 το πρωί όπου εκχιονιστικά μηχανήματα πηγαίναν μπροστά από τα οχήματα για να διώχνουν το χιόνι και να αποφευχθούν ατυχήματα.

Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, σύμφωνα πάντα με την Τροχαία, στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, καθώς και στην έξοδο της λεωφόρου Κατεχάκη προς Καισαριανή, που επίσης είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

Χωρίς ρεύμα περιοχές των βορείων προαστίων

Προβλήματα έχει φέρει η χιονόπτωση που πλήττει την Αττική καθώς χωρίς ρεύμα είναι πολλές περιοχές της Άνοιξης, της Δροσιάς και της Σταμάτας του δήμου Διονύσου.

Όπως δήλωσε νωρίς το πρωί στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, το πρόβλημα είναι αρκετά εκτεταμένο ενώ δεν υπάρχει εκτίμηση από την ΔΕΗ για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη. Το χιόνι εκεί είναι πυκνό και τα συνεργεία έως τις 7 το πρωί δεν είχαν ακόμη βρει τρόπο να προσεγγίσουν την περιοχή.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες

Προβλήματα στις συγκοινωνίες έφερε σε πολλές περιοχές της Αττικής ο «Τηλέμαχος». Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού εκτελούνταν από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» μόνον. Κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια του μετρό από Δουκ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί νωρίς το πρωί λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση του προαστιακού. Λίγο πριν τις 11πμ αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία στο τμήμα Ειρήνη- Κηφισιά της Γραμμής 1 του μετρό (ηλεκτρικός). Η κίνηση πλέον διεξάγεται κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ

Μεταβολές-τροποποιήσεις υπάρχουν σε αρκετές διαδρομές δρομολογίων σε λεωφορεία λόγω της χιονόπτωσης, ενώ με κάποιες μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δικτυο της χώρας.