Στις αρχές και στην εισαγγελία κατέθεσαν οι δύο οδηγοί που παρέσυραν με τα οχήματά τους την άτυχη 8χρονη Άννα –Μαρία στην Κέρκυρα. Τραγική ειρωνεία, ο οδηγός που χτύπησε την 8χρονη και την μητέρα της είναι πατέρας δύο παιδιών, εκπαιδευτικός, που δίδασκε παλιότερα στο σχολείο της Άννα Μαρίας.

Σύμφωνα με το Star, ο 45χρονος εκπαιδευτικός και οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου που παρέσυρε το κοριτσάκι κατέθεσε: «Πήγαινα στη δουλειά μου. Ήταν σκοτεινά. Δεν είδα τη μητέρα και το κοριτσάκι. Δεν κατάλαβα ότι χτύπησα το κοριτσάκι. Συνέχισα να οδηγώ. Μερικά μέτρα πιο κάτω βλέπω αυτοκίνητα στο αντίθετο ρεύμα να φρενάρουν απότομα. Σταμάτησα κι εγώ, βγήκα από το αυτοκίνητο και τότε κατάλαβα τι είχε συμβεί. Κατέρρευσα».

Ο 42χρονος αρτοποιός και οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου κατέθεσε: «Είδα ένα παιδάκι να εκσφενδονίζεται στο καπό. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ακινητοποίησα αμέσως το αυτοκίνητο, κατέβηκα και προσπάθησα να βοηθήσω»

Οι δύο οδηγοί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την 1η Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δρόμος είχε χαρακτηριστεί εθνική οδός το 1956. Από τότε, η περιοχή έχει ανοικοδομηθεί, υπάρχει εμπορική δραστηριότητα, ωστόσο δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση στον δρόμο για την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκινεί η μητέρα

«Ήρθε στον ύπνο μου», λέει η μητέρα της μικρής Άννας Μαρίας, στο Star.  «Κρατούσα στο ένα χέρι το παιδί, στο άλλο την τσάντα της. Το πέταξε το παιδί μου ψηλά και μου το πήρε! Καλύτερα να έπαιρνε εμένα…»

Η μητέρα της, η κυρία Νικολέτα, μέσα στον πόνο της κάνει έκκληση να φτιαχτεί ο δρόμος.  Ζητά όμως να τιμωρηθεί ο οδηγός που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της τόσο πρόωρα και άδικα.

Οι δύο οδηγοί, 42 και 44 χρόνων, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Η δικάσιμος οριστεί για την 1η Μαρτίου.

Η ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση διαπίστωσε ότι το άτυχο κοριτσάκι σκοτώθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο θάνατος της μικρής Άννας Μαρίας ήταν ακαριαίος, ενώ το δεύτερο χτύπημα από διερχόμενο Ι.Χ. ήταν εφόσον το παιδί ξεψυχούσε», λέει.