Με μια νέα ταινία για το Άγιον Όρος και μάλιστα τρισδιάστατη, ο επισκέπτης του Κέντρου Πολιτισμού Ιερισσού, στη Χαλκιδική, θα έχει τη δυνατότητα σύντομα να μεταφέρεται νοερά και να παίρνει μια «γεύση» αυτού του αγίου τόπου.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γεώργιος Ζουμπάς, η ταινία αναμένεται να είναι έτοιμη τον Απρίλιο και θα συνδυαστεί με την έκθεση έργων ζωγραφικής, σχετική με το Άγιον Όρος, του γνωστού Έλληνα ζωγράφου Μάκη Βαρλάμη.

«Το κέντρο Πολιτισμού μας διαθέτει μία από τις λίγες στην Ελλάδα αίθουσες τρισδιάστατων προβολών, όπου προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους και ταινίες 3D. Θέλουμε να συνδυάσουμε την ταινία για το Άγιον Όρος, με την έκθεση 54 έργων του Βαρλάμη, που θα εγκατασταθεί σε συνεργασία με το μουσείο Βαρλάμη που βρίσκεται στην Αυστρία», είπε ο κ. Ζουμπάς, εξηγώντας ότι αυτό «θα εμπλουτίσει την εμπειρία του επισκέπτη».

Η έκθεση, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, θα εγκαινιαστεί στις 13 Απριλίου.

Στο κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, ο επισκέπτης καλείται να πληρώσει ένα αντίτιμο αλλά η είσοδος για τα σχολεία είναι δωρεάν.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, όλες αυτές οι δράσεις έχουν ως στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, που τα τελευταία χρόνια είναι θεαματική. «Επειδή ήμασταν ένας όχι και τόσο γνωστός προορισμός, η αύξηση που είδαμε στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια στη περιοχή μας, εκτιμώ ότι άγγιξε το 30%», είπε ο δήμαρχος.

Την ίδια ώρα δρομολογείται η δημιουργία Μουσείου Γιώργου (Αλέξη) Ζορμπά στο Παλαιοχώρι, όπου βρίσκεται όπως είπε ο δήμαρχος, το σπίτι του. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την Διεθνή Εταιρία Φιλών του Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ).