Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη λειτουργία του σταθμού «Κορυδαλλός», της γραμμής 3 του Μετρό, αφού πλέον ξεκινούν και οι εργασίες αποκατάστασης της πλατείας Ελευθερίας.

Για τον σκοπό αυτό θα απαγορευτεί προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων γύρω από την κεντρική πλατεία του Κορυδαλλού και η κίνηση το διάστημα αυτό θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Ο σταθμός «Κορυδαλλός» θα έχει δύο εξόδους, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί στο κοινό μία νέα πλατεία, που θα περιλαμβάνει νέο πράσινο, κατασκευές με έντονο το υδάτινο στοιχείο, παιδικές χαρές, σύγχρονο φωτισμό led, ενώ θα υπογειοποιηθεί και ο υποσταθμός της ΔΕΗ που υπάρχει έως σήμερα απέναντι από τον πεζόδρομο της οδού Αγίου Γεωργίου.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες ισχύουν από 1η Μαρτίου, προετοιμάστηκαν από την Αττικό Μετρό σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού και τον ΟΑΣΑ, ενώ η πλατεία θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στις 30 Ιουνίου.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες πώς θα είναι ο νέος σταθμός του Μετρό «Κορυδαλλός», όπως αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου: