Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο φωτογράφισης ιστορικών τόπων ξεκινά η οργάνωση Μonumenta με την συνεργασία του φωτογράφου  Jeff Vanderpool.  Το πρώτο εργαστήριο έχει θέμα «Φωτογραφίζοντας την Δραπετσώνα» με τα προσφυγικά και βιομηχανικά της κτήρια. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε δυο φωτογραφικές εξορμήσεις, κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν καταγραφές και θα παρακολουθήσουν δύο θεωρητικά μαθήματα- όλα θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου.  Το φωτογραφικό υλικό του εργαστηρίου θα ενταχθεί στο αρχείο καταγραφής κτηρίων της MONUMENTA, η οποία εκπονεί προγράμματα καταγραφής από το 2013.

Στόχος του εργαστηρίου, το οποίο απευθύνεται σε όσους αγαπούν την  τέχνη της φωτογραφίας και επιθυμούν να μάθουν  πώς μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού πλούτου της πόλης, είναι να καλύψει τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, την ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών καθώς και τις ανάγκες της τεκμηριωτικής φωτογράφισης που απαιτεί το θέμα του εργαστηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο info@monumenta,org και στο 6973308857.