Λουκέτο μέχρι νεωτέρας στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών έβαλε η Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από τη μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που ξεκίνησε νωρίς το πρωί για την αποκάλυψη της «βιομηχανίας» παράνομης έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των αστυνομικών αρχών, που ήδη προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις.

Η υπόθεση αφορά την παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης, έναντι χρηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διπλώματα παραδίδονταν με το αζημίωτο (λέγεται ότι η ταρίφα έφτανε έως και τα 2.000 ευρώ!) απευθείας στο σπίτι των υποψηφίων οδηγών, χωρίς οι ίδιοι να χρειάζεται να μεταβούν στις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών για εξετάσεις!

Σημειώνεται, ότι η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που ξεκίνησαν εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Από τους εννέα συλληφθέντες, οι εφτά είναι υπάλληλοι των υπηρεσιών Μεταφορών και δύο ιδιώτες από σχολές οδηγών.

Επίσης, από την αστυνομία έχουν κληθεί και συμμετέχουν στις έρευνες επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα, ολοκληρώνεται η προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί το διάστημα (πόσα χρόνια) δράσης του συγκεκριμένου κυκλώματος, αλλά και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι.

Υπενθυμίζεται, ότι παρόμοια περίπτωση είχε εντοπιστεί πρόσφατα στην αντίστοιχη υπηρεσία Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων και είχε ενημερωθεί άμεσα η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, για όσο διάστημα παραμείνει κλειστή η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τις άλλες υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας.

Η περιφερειακή Αρχή αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω ενέργειές της.

«Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι με τους ελέγχους που γίνονται και με τα αποτελέσματά τους, για την πολιτική και τη στάση που κρατούμε όλον αυτόν τον καιρό όσον αφορά την πάταξη των κυκλωμάτων που εκδίδουν με διαβλητές διαδικασίες διπλώματα οδήγησης», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή την αποκάλυψη του νέου κυκλώματος αδειών οδήγησης με χρηματισμό. «Δίνουμε αυτή τη μάχη και δε θα υποχωρήσουμε ό,τι και να κάνουν, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ταλαιπωρούν τους πολίτες επί μήνες και να μη γίνονται οι εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης», συνέχισε ο υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να μην ενδίδουν στα αιτήματα των κυκλωμάτων, δίνοντας λεφτά για να πάρουν τα παιδιά τους άδειες οδήγησης χωρίς να ξέρουν να οδηγούν. Αυτό έχει άμεσες επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών, στην ίδια τους τη ζωή, στην υγεία τους».