«Εμείς έχουμε προχωρήσει σε τόσες παραχωρήσεις κι εσείς μας εκθέτετε ανεπανόρθωτα με τις αναρτήσεις στο Facebook και στο Youtube».

Σε αυτές τις νουθεσίες φέρεται να προχώρησαν προ μερικών ημερών στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης σε κρατουμένους, ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε με την αποκάλυψη βίντεο στο Διαδίκτυο από κελί-σουίτα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου ομάδα αλλοδαπών κρατουμένων επιδεικνύει χαρτονομίσματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, προχωρά σε βιντεοκλήσεις και καταναλώνει άφθονο αλκοόλ. Καθότι αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει τους κρατικούς λειτουργούς δεν είναι η δεδομένη ανεξέλεγκτη κατάσταση – που θυμίζει Κολομβία – σε πολλά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας αλλά απλώς να μην… εκτίθενται σε κοινή θέα!

Σε μια υπόθεση που εξελίσσεται σε μεγάλο σκάνδαλο για τη σωφρονιστική πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού λόγω της ασυδοσίας και της προκλητικής αδιαφορίας υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια. Με  εγκληματικές επιθέσεις να εκπορεύονται, με χαρακτηριστική άνεση, μέσα από τις φυλακές. Κάτι που έχουν επισημάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να εισακούγονται. Κι είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι πολλοί από τους κρατουμένους, που εικονίζονται τους τελευταίους μήνες να τυγχάνουν αυτών των προνομίων και να μην υφίστανται οποιονδήποτε έλεγχο, είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν το 2015 στην επιχείρηση «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού με τη συνδρομή του πρώην μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού κι άλλων αντιεξουσιαστών.

-Τι αποκαλύπτουν οι νέες φωτογραφίες – ντοκουμέντο για την κατάσταση μέσα στα σωφρονιστικά ιδρύματα;

-Από που προέρχονται τα χρήματα που επιδεικνύουν οι κρατούμενοι στα βίντεο με τα ξέφρενα γλέντα;

-Τι απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Το «πάρτι» συνεχίζεται στον Κορυδαλλό