«Η Δημοτική Αρχή οφείλει να στηρίζει όλα τα σωματεία της πόλης και αυτό πράττει τα τελευταία 4,5 χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς με θέμα «Η Ήπειρος της Αγάπης», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο  της πόλης. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Ηπειρολάτρη ευεργέτη Ελευθέριο Μαντζίκα.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι υπάρχει μια σταθερή συνεργασία με τον Ηπειρωτικό Σύνδεσμο Πειραιώς, στην οποία εντάσσεται και η παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου για την εκδήλωση. Σημείωσε ότι οι Ηπειρώτες του Πειραιά είναι  ένας δραστήριος σύνδεσμος που  στεγάζεται σε διατηρητέο ιδιόκτητο κτήριο στην οδό Φίλωνος.

Υπογράμμισε ότι είχε γνωρίσει τον Ελευθέριο Μαντζίκα, διότι από παιδί έχει σχέση σεβασμού με την οικογένειά του, προσθέτοντας ότι χαίρεται που τιμάται σήμερα ένας ευεργέτης που προσέφερε στην περιοχή του. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν στις μέρες μας ιδιώτες οι οποίοι επιθυμούν να βοηθούν τις πόλεις τους. Ενδεχομένως τώρα δεν τυγχάνουν του ίδιου σεβασμού και αναγνώρισης και οφείλουμε να το αλλάξουμε αυτό, δηλαδή να αναγνωρίσουμε τώρα και όχι μετά θάνατον τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στα μέρη τους και στον τόπο τους», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Τέλος, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στη δυναμική των εκδηλώσεων συλλόγων της πόλης, όπως είναι οι Ηπειρώτες, οι Μανιάτες, οι Κρήτες, προκειμένου –όπως ανέφερε- να τιμούν τους ανθρώπους που προσέφεραν, καθώς και για να διατηρούν και να μεταλαμπαδεύουν τα ήθη και τα έθιμά τους.

Ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς Δημήτριος  Λένης εξέφρασε  την ευγνωμοσύνη του  στον Δήμαρχο Πειραιά για την πολύτιμη στήριξη στον σύνδεσμο και ιδιαίτερα για την υποστήριξή του στη διοργάνωση  της  εκδήλωσης  του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς.