Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στις φυλακές του Αυλώνα μεταξύ δύο ομάδων κρατουμένων. Μάλιστα, οι κρατούμενοι αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα του Ελεύθερου Τύπου, Αλβανοί κρατούμενοι ήρθαν σε λογομαχία με αραβόφωνους και Αλγερινούς. Η μία ομάδα βρίσκεται στο ισόγειο των φυλακών, ενώ η άλλη βρίσκεται στον δεύτερο όροφο.

Στη συνέχεια, οι αραβόφωνοι κρατούμενοι πέταξαν καυτό λάδι προς τους Αλβανούς, οι οποίοι απάντησαν πετώντας πέτρες.

Οι διευθυντές του δημοτικού και του λυκείου των φυλακών κάνουν τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να πείσουν τους κρατουμένους να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Η αντιπαράθεση είχε ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτη, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ Βορειοαφρικανών κρατουμένων – κυρίως Αλγερινών – και Αλβανών. Οι δύο ομάδες πετούσαν πλακάκια, πέτρες και ό,τι άλλο «πολεμοφόδιο» διέθεταν. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Αυλώνα τους έκλεισαν στα κελιά τους για να τους ηρεμήσουν.

Την Παρασκευή, οι Αλγερινοί μαχαίρωσαν έναν Αλβανό στο πόδι, σε παράρτημα του ΚΕΘΕΑ, καθώς το θύμα είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.