«Με την παραμονή του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στα κρατητήρια δεν είναι βέβαιο ότι θα βγει σώος και αβλαβής τη Δευτέρα στην κατάσταση που είναι» δήλωσε ο δικηγόρος του Θρασύβουλος Κονταξής σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το ένταλμα σε βάρος του πελάτη του δεν είναι αιτιολογημένο.

«Το ένταλμα δεν είναι αιτιολογημένο και δεν έχει αυτά που επιτάσσει ο νόμος. Κάνω σκέψεις περί σκοπιμότητας» τόνισε μιλώντας στο Θέμα Fm.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο φερόμενος χρόνος ένταξης στην εγκληματική οργάνωση ήταν το 2014» και το ένταλμα «βασίζεται σε μια κατάθεση Φλώρου από 5 Απριλίου 2019.

Ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου έθεσε ερωτήματα για την ανάγκη σύλληψης μέρα μεσημέρι μέσα στη μέση του δρόμου προσθέτοντας ότι «όταν η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί με τρόπο νηφάλιο και δεν εφαρμόζει το νόμο έχουμε αυτά τα πράγματα».

Αναφορικά με την αντίδραση του κ. Λυκουρέζου, τόνισε πως  «είναι κατάπληκτος, του είναι αδιανόητο γιατί βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να εντοπίσει ποιες νομικές αιτίες τον έφεραν εκεί. Ύποπτος φυγής δεν είναι, είναι 86 ετών, δεν έχει κάνει πράξεις προπαρασκευαστικές». Όπως εξήγησε ο κ. Κονταξής ο συλληφθείς δικηγόρος «θεωρητικά μπορεί να βρεθεί στη φυλακή» και «είναι αντιμέτωπος με προφυλάκιση».

Προανήγγειλε, μάλιστα ότι θα ζητήσουν τη μικρότερη δυνατή προθεσμία γιατί «η παραμονή του (σ.σ. Αλέξανδρου Λυκουρέζου) στα κρατητήρια, δεν είναι βέβαιο ότι θα βγει σώος και αβλαβής τη Δευτέρα στην κατάσταση που είναι».