Μετά τη χροιά της φωνής και την εκφορά του λόγου, τα ξεπατικωμένα συνθήματα και τους πολιτικούς τακτικισμούς, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να ξεπατικώσει άλλη μια σκηνή που έχει συνδεθεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ήταν Μάιος του 1985, λίγο πριν τις εκλογές που έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ τη δεύτερη τετραετία του. Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του στην κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, ο ιδρυτής και αρχηγός του Κινήματος σκύβει, δίνει ένα λουλούδι στο κοριτσάκι που στεκόταν δίπλα του (την μικρή Αννούλα η οποία ήταν το «πρόσωπο» στις αφίσες του κόμματος της εποχής) και στη συνέχεια το παίρνει αγκαλιά.

«Αυτό είναι το κοριτσάκι στην αφίσα. Μου έδωσε τα λουλούδια» λέει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τα πλήθη από κάτω παραληρούν την ώρα που η μικρή Αννούλα χαιρετά χαριτωμένα, και ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ χαμογελά πανευτυχής βλέποντας τη νίκη να πλησιάζει.

Απρίλιος του 2019. Στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ολοκληρώνει την ομιλία του, βλέπει ένα κοριτσάκι με μια ανθοδέσμη στα χέρια να τρέχει προς το μέρος του κρατώντας μια ανθοδέσμη.

Του δίνει τα λουλούδια, εκείνος της ανταποδίδει με ένα φιλί στο μάγουλο και τη σηκώνει στην αγκαλιά του. Αυτή τη φωτογραφία επέλεξε λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός να ανεβάσει στο Instagram.

Ωστόσο, μεταξύ των δύο υπάρχει μια διαφορά. Ποια είναι αυτή; Το τραγούδι με το οποίο κλείνουν οι συγκεντρώσεις τους. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είχαν για χρόνια καθιερώσει την αλησμόνητη «Carmina Burana», ενώ τελευταία ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν το «Bella Ciao», ακόμα και σε πιο ροκ διασκευή.

Δείτε το στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση του 1985 στο 26:15