Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα αν ένα από τα παιδιά του θα του έλεγε ότι θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή στην  εκπομπή Happy Day στον Alpha ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «τι θα έκανα; Θα τον κάθιζα κάτω να του εξηγήσω και να τον πείσω» ενώ μίλησε για το αν είναι αυστηρός πατέρας κι αν είναι εκείνος ο αυστηρός ή η σύζυγός του, Μαρέβα.

Για το εάν είναι αυστηρός γονιός ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «νομίζω ότι είμαι πολύ χαλαρός. Σήμερα τα παιδιά πρέπει να έχουν την άνεση να φέρνουν τους φίλους τους. Εκ των πραγμάτων αλλάζουν οι εποχές και κάνουμε πράγματα τα οποία δεν μπορούσαμε να φανταστούμε παλαιότερα».

Για την κόρη του Δάφνη ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μιλάει δυνατά και του θυμίζει τη μητέρα του, Μαρίκα, ενώ ο γιος του Κωνσταντίνος έχει το χιούμορ του παππού του, του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Για τον πατέρα του, είπε «σίγουρα και τον στερήθηκα τον πατέρα μου και πέρασα μια περίεργη εφηβεία. Αλλά, πέρασα πολύ ωραία. Και βέβαια στα 18 μου έφυγα από το σπίτι. Πήγα σπούδασα και στη συνέχεια εργάστηκα. Δεν ήθελα ποτέ να με κρίνουν για το επώνυμό μου».

Του στοίχισε πολύ του πατέρα μου όταν έφυγε η μάνα μου. Ήταν πολύ περήφανοι για τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα».

Σήμερα, 21 Μαΐου, ο πατέρας του θα ζούσε. «Θα πάω στη Γλυφάδα, στον ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου όπου παντρεύτηκαν οι γονείς μου και θα ανάψω ένα κερί, όπως θα έκανε ο καθένας«, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά από τη συζήτηση με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή δεν έλειψαν και οι αναφορές και στην πολιτική.

«Πάντα πριν από τις εκλογές υπήρχαν παροχές, αλλά όχι πέντε μέρες πριν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτιθέμενος για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση για τη «13 σύνταξη».

«Η ειλικρίνεια είναι κάτι που κρίνεται. Θα μπορούσα να έρθω με μια μεγάλη λίστα. Έχω πει πολλά όχι. Είμαι 15 χρόνια στην πολιτική και κανείς δεν με έχει κατηγορήσει ότι έχω πει ψέματα«, σημείωσε.

«Εγώ δεν θα πω ποτέ ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να μην κερδίσω τις εκλογές (σ.σ. αναφερόμενος στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα). Οι εκλογές είναι εκλογές«, είπε αλλά σημείωσε ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ζήτησε ξανά «καθαρή εντολή» στις ευρωεκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Σε ερώτηση για την κούραση που δημιουργούν οι εκλογές, απάντησε: «Οι εκλογές είναι πάντα κουραστικές, αλλά είναι και μια δημιουργική διαδικασία. Έχουν μείνεις τέσσερις ημέρες ακόμη και θα αγωνιζόμαστε μέχρι τελευταία στιγμή. Βέβαια, θα ακολουθήσει και άλλη μια προεκλογική περίοδος, που δεν ξέρουμε πότε θα έρθει, αλλά θα είναι το επόμενο διάστημα. Δεν είναι κάτι καινούριο για μένα, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα…».

O πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «ο τόπος δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» και γι’ αυτό μετά τις ευρωεκλογές και την καθαρή διαφορά που επιδιώκει, ζητά πρόωρες εκλογές.

Τόνισε πως η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.