Κάτω από τις πολύχρωμες κομματικές σημαίες, τις υποσχέσεις από τα μεγάφωνα και την πλειοδοσία σε οράματα και ελπίδα, η ελληνική κοινωνία αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, με τον πλέον ωμό και τραγικό τρόπο, άρρωστη. Η αυτοκτονία το μεσημέρι της Τετάρτης στον ηλιόλουστο σταθμό του Μοσχάτου μίας κοπέλας που ήταν δεν ήταν 14χρονών, μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων αποτελεί γροθιά στο στομάχι.

Λίγοι είδαν το κορίτσι να μπαίνει στον σταθμό, περισσότεροι όσοι την είδαν να κάνει το τελευταίο της άλμα, όχι για να μπεί στο τρένο και να φύγει μακριά αλλά για να τερματίσει εκεί τη σύντομη ζωή της. Την είδαν να επικυρώνει το εισιτήριο της στο μηχάνημα κατά την είσοδό της στον σταθμό. Και κρατούσε στο χέρι το κινητό της τηλέφωνο. Φάνηκε σα να στέλνει μήνυμα, μία ειδοποίηση σε κάποιον, ένα τελευταίο αντίο. Το κορίτσι έβαλε στην τσάντα το εισιτήριο και άφθασε στην αποβάθρα. Το μήνυμα είχε σταλεί. Και το τρένο πλησίαζε. Εκείνη τη στιγμή, όπως είπαν άνθρωποι που βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά της, περιμένοντας το τρένο να έρθει, έβαλε το τηλέφωνο στην τσάντα και πριν ο συρμός προλάβει να ακινητοποιηθεί , εκείνη, ξέφυγε λίγα μέτρα από τους ανθρώπους γύρω της και πήδηξε μπροστά του.

Δεν είπε σε κανέναν τίποτα. Ούτε έδειξε καμία ανησυχία. Απλώς περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Λεπτά αργότερα, συνωστισμός, φωνές, τρόμος σε όλον τον κόσμο. Και πάνω από 10 πυροσβέστες να τρέχουν προς την αποβάθρα. Πολλοί αστυνομικοί μαζί τους. Κάποιοι είπαν ότι επρόκειτο για γυναίκα, άλλοι δεν μπορούσαν να κοιτάξουν καν, έκλαιγαν, φώναζαν, δεν έλεγαν τίποτα. Ενα παιδί έφθασε ασθμαίνοντας και φώναξε να του κάνουν χώρο. Είχε λάβει το μήνυμα από το κινητό του κοριτσιού. Είπε στους αστυνομικούς ότι αναζητούσε το κορίτσι, να δει αν είναι καλά. Το παιδί με δυσκολία κρατιόταν στα πόδια του.

Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τη σορό του κοριτσιού, κατάλαβαν τότε, ότι η σορός δεν ανήκει σε κάποια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας αλλά σε ένα 14χρονο κορίτσι. Τώρα προσπαθούν να καταλάβουν ποια ήταν η αιτία που εξασθένησε όλες τις άμυνες του παιδιού και το οδήγησε στον θάνατο. Στον σταθμό έφθασαν οι γονείς του κοριτσιού, μόλις οι διασώστες έμαθαν τα στοιχεία της. Στον άδειο σταθμό από κόσμο, υποβασταζόμενοι, οι δύο γονείς ενημερώθηκαν και είδαν το παιδί τους νεκρό. Και οι δύο σωριάστηκαν στο έδαφος και ασθενοφόρα τους μετέφεραν στον Ευαγγελισμό.