Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελπίζει ότι με το προεκλογικό πακέτο παροχών που ανακοίνωσε πρόσφατα όχι μόνο μπορεί να κλείσει την «ψαλίδα» με τη ΝΔ αλλά ακόμη και να διεκδικήσει τη νίκη, ωστόσο όλες οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν μία άλλη εικόνα.

Τι και αν ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να… ανατρέψει το αρνητικό κλίμα προς την κυβέρνηση του μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών; Φαίνεται ότι η Μακεδονία έχει γυρίσει για τα καλά την πλάτη στην κυβέρνηση.

Αυτό αποδεικνύει η νέα δημοσκόπηση της Opiniol Poll που διενεργήθηκε για τον δήμο Θεσσαλονίκης και δίνει ισχυρότατο προβάδισμα 18% στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που έλαβε μέρος από 20 Μαΐου έως 22 Μαΐου, με αναγωγή στα άκυρα η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 33,4%, έναντι 15,4% του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 3,3% και το ΚΚΕ με 3%. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου λαμβάνει 2,7%, η ΜεΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη 2,4%, το Ποτάμι 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 1% και οι ΑΝΕΛ 0,5%.

Η ίδια δημοσκόπηση δίνει πρωτιά στον Νίκο Ταχιάο και την δεύτερη θέση στον Γιώργο Ορφανό, ενώ κατατάσσει τέταρτη στην κούρσα την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ταχιάος λαμβάνει ποσοστό 18% έναντι του 16,8% του Γιώργου Ορφανού. Ακολουθούν ο Κώστας Ζέρβας με 12,6% και η Κατερίνα Νοτοπούλου με 12,4%. Με αναγωγή, τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται ως εξής: Νίκος Ταχιάος: 19,1% Γιώργος Ορφανός: 17,7%, Κώστας Ζέρβας: 13,4% και Κατερίνα Νοτοπούλου: 13,1%.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες προβολής της εκλεκτής του Μαξίμου, φαίνεται πως οι Θεσσαλονικείς γυρίζουν την πλάτη στην κυρία Νοτοπούλου, τουλάχιστον όπως αυτό αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση της Opinion Poll.