Δροσερό ανοιξιάτικο cheesecake φράουλα, που παρασκευάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα, και θα απολαύσει όποιος το δοκιμάσει.

Υλικά

250 γραμμμάρια τριμμένα μπισκότα Μιράντα

125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

600 γρ. τυρί κρέμα (400γρ. αν το θέλετε πιο ελαφρύ)

100 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος (20% λιπαρά)

Για την επικάλυψη

μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Για τη βάση, τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε μέσα σε ένα ταψάκι μιας χρήσης S17 το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια για να είναι επίπεδη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (10-15 λεπτά) αν θέλουμε να γίνει μαλακή ή 30-35 λεπτά αν τη θέλουμε λίγο πιο τραγανή. Αφήνουμε να κρυώσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπισκότα τύπου digestive, τα οποία μπορείτε αφού τα ανακατέψετε με το βούτυρο να μην τα ψήσετε. Για την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυρί και τη ζάχαρη άχνη για λίγο και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Γεμίζουμε το ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Όταν κρυώσει, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την αγαπημένη μας μαρμελάδα, στολίζουμε με φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.