Ένα πρωτοφανές περιστατικό έχει προκαλέσει αίσθηση στη Νάξο τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για τον ξυλοδαρμό στον οποίο ενεπλάκησαν ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης και στελέχη της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» του Λεονάρδου Χατζηανδρέου.

Το naxostimes.gr δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό βίντεο από την στιγμή του περιστατικού, το οποίο τράβηξε ο άνδρας που συνόδευε την γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση.

Σύμφωνα με καταγγελίες της εν λόγω παράταξης, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο κ. Πολυκρέτης πλησίασε δύο στελέχη της παράταξης (έναν άνδρα και μία γυναίκα) την ώρα που μοίραζαν φυλλάδια στους πολίτες στην περιοχή του δημαρχείου και τους επιτέθηκε αρχικά λεκτικά, ενώ στη συνέχεια χειροδίκησε στη γυναίκα.

«Ήταν πολύ βίαιος. Με άρπαξε από τα μαλλιά και με πέταξε κάτω. Εγώ προσπάθησα να βάλω τα χέρια μου να προστατευτώ για να μη χτυπήσω στο κεφάλι…. Αν δεν υπήρχε κόσμος εκεί δεν ξέρω κι εγώ τι θα γινόταν» σημειώνει η καταγγέλλουσα η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια η γυναίκα προχώρησε σε μήνυση εναντίον του κ. Μανώλη Πολυκρέτη ο οποίος -όπως ανέφερε στο naxostimes.gr- συνοδεία του δικηγόρου του παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Στη συνέχεια πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα όπου και απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Ο αντιδήμαρχος αρνήθηκε τις κατηγορίες και απάντησε με μηνύσεις προς τους καταγγέλλοντες.

Απόσπασμα της μήνυσης: