Είναι διάσημοι, επιτυχημένοι και ταλαντούχοι. Τους γνωρίζετε όλοι μέσα από τις δουλειές τους, όμως εκείνο που μπορεί να μην ξέρετε για αυτούς είναι ότι ασχολούνται ενεργά υπέρ της προστασίας του πρεριβάλλοντος.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σας παρουσιάζουμε τις διάσημες προσωπικότητητες που απευθύνουν το δικό τους κάλεσμα αφύπνισης για την προστασία του περιβάλλοντος, προειδοποιώντας για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

1. Leonardo DiCarpio

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την ευαισθητοποίηση του στα περιβαντολλογικά ζητήματα. Ο ηθοποιός έχει βαδίσει στο πλευρό άλλων διασήμωνόπως ο Mark Ruffalo και ο Brad Pitt σε πορείες διαμαρτυρίας κατά της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, τα Ηνωμένα Έθνη τον έχουν τιμήσει με τον τίτλο Messenger of Peace on Climate Change, ενώ ο ίδιος έχει γίνει παραγωγός και αφηγητής δύο ντοκιμαντέρ («Fire on Ice» και Berofre The Flood») με στόχο την ευασθητοποίηση γύρω από τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

2. Pierce Brosnan

Ο πρώην James Bond έχει το δικό του αστέρι στο Environmental Hall of Fame, για την καταπολέμηση του παράνομου κυνηγιού φαλαινών και της προστασίας των υγροτόπων. Ο γοητευτικός 007, έχει επίσης αναδειχθεί ως ο πιο καλοντυμένος περιβαλλοντολόγος από το Ίδρυμα Βιώσιμου Στυλ.

3. Mark Ruffalo

Ο Mark Ruffalo μπορεί να υποδύεται στον κινηματογράφο τον πράσινο Hulk, όμως και στην πραγματική του ζωή φαίνεται πως σκέφτεται και ενεργεί με «πράσινο» τρόπο. Ο διάσημος ηθοποιός ξεκίνησε μια εκστρατεία για την απαγόρευση της υδροφθοράς, μιας αμφιλεγόμενης μεθόδου εξαγωγής φυσικού αερίου. Χάρη στις ενέργειές του, η Global Green έχει βραβεύσει τον Ruffalo με βραβείο περιβαλλοντικής ηγεσίας.

View this post on Instagram

What we should always aim for. #tbt

A post shared by Mark Ruffalo (@markruffalo) on

4. Ben Affleck

Ο Ben Afleck συχνά τουιτάρει για θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, ενώ πρόσφατα ίδρυσε το The Eastern Congo Initiative, που εστιάζει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τους απειλούμενους φυσικούς πόρους στην περιοχή του Κονγκό.

5. Drew Barrymore

Εκτός από ενεργή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων η Drew Barrymore ίδρυσε επίσης την Flower Beauty – μια φιλική προς το περιβάλλον γραμμή μακιγιάζ που δημιουργήθηκε στις Η.Π.Α. για να αποφευχθεί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των μεταφορών.

6. Emma Watson

Όταν η μικρή «Ερμιόνη» δεν μελετάει ξόρκια, σώζει τον κόσμο. Το 2011, η Emma Watson συνεργάστηκε με την σχεδιάστρια Alberta Ferretti για να δημιουργήσει μια φιλική προς το περιβάλλον σειρά ρούχων τα οποία κατασκευάστηκαν από ακατέργαστα, βιώσιμα υλικά από την Ιταλία. Στο μέλλον ελπίζει να δημιουργήσει μια φυσική σειρά μακιγιάζ.

View this post on Instagram

?✊? @stonewalluk @mermaidsgender @genderedintelligence

A post shared by Emma Watson (@emmawatson) on

7. Cate Blanchett

Η Cate Blanchett εκτός από ταλαντούχα ηθοποιός, ασχολείται ενεργά με την προστασία του περιβάλλοντος. Η διάσημη ηθοποιός ήταν μέρος ενός έργου που ξεκίνησε ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα συγκομιδής ομβρίων υδάτων στον κόσμο. Βοήθησε επίσης στην εγκατάσταση στέγης ηλιακής ενέργειας στην Εταιρεία Θεάτρου του Σίδνεϊ.

View this post on Instagram

TBT @bazaaruk #cateblanchett #actress #film #movie #cinema #magazine #harpersbazaar #bazaar

A post shared by Cateblanchett (@cate_blanchettofficial) on

8. Robert Redford

Ο ιδρυτής του Sundance Film Fest είναι υπεύθυνος του Συμβουλίου Άμυνας Φυσικών Πόρων από τη δεκαετία του ’70. Ίδρυσε επίσης το The Redford Conservancy, με αποστολή την εκπαίδευση των φοιτητών για την αειφορία και ενώ έχει πραγματοποιήσει ομιλία για την κλιματική αλλαγή στον ΟΗΕ.

9. Kevin Costner

Ο διάσημος «Σωματοφύλακας» στην καθημερινότητά του επιχειρεί να σώσει τον πλανήτη, καθώς έχει επενδύσει εκατομμύρια σε μια μηχανή που καθαρίζει τις πετρελαιοκηλίδες διαχωρίζοντας το λάδι από το νερό.

10. Woody Harrelson

Ο Woody Harrelson τρώει, κοιμάται και αναπνέει «πράσινα». Ο ηθοποιός είναι ωμοφάγος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τρώει ζάχαρη, αλεύρι, γαλακτοκομικά ή κρέας. Επίσης, ίδρυσε την εταιρεία χαρτιού «Prairie Paper», η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή χαρτιού από 80% φυτικές ίνες σιταριού με 20% πιστοποιημένες ίνες ξύλου από το Forest Stewardship Council.

View this post on Instagram

Nectar of the gods…. fresh pressed extra virgin (when virgin just ain’t enough!) olive oil Puglia, Italy

A post shared by Woody Harrelson (@woodyharrelson) on