Η συνάντησή τους με το αθηναικό κοινό θα έχει Λονδρέζικο αέρα. Η Ειρήνη Σκυλακάκη και ο  Leon of Athens – κατά κόσμο Τίμος Βερέμης – θα ανέβουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 21.00, στην σκηνή του Κήπου στο Μέγαρο Μουσικής για να μοιραστούν όλα όσα τους ενώνουν, με τους μουσικόφιλους της πόλης.

Αναζήτησαν και οι δύο την τύχη του στο εξωτερικό και επέλεξαν την Βρετανική πρωτεύουσα ως βάση για να ασχοληθούν με την τέχνη τους. Πάρα το άγνωστο, δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο κληθηκαν να αντιμετωπίσουν, τα αποτελέσματα δείχνουν να τους δικαιώνουν.  Για την Ειρήνη Σκυλακάκη, η οποία θα παρουσιάσει τραγούδια από  τους τρεις δίσκους της -‘Wrong Direction’, ‘Before Dawn’, και ‘Matterless’ – είναι τύχη λέει να ζει σε μια – πόλη – κέντρο της μουσικής και να κάνει αυτό που αγαπά.  «Είναι μια επιλογή που παρ’όλες τις δυσκολίες νιώθω ότι με κάνει καλύτερη, δημιουργικότερη και δυνατότερη». 

Πρόοδο και δημιουργία όμως εντοπίζει κανείς αν παρατηρήσει και την πορεία του Leon of Athens , o οποίος έχει καταφέρει να στρέψει το βλέμμα του διεθνούς Τύπου  – Guardian, The New York Times, BBC- πάνω του. Στις δάφνες του συγκαταλέγεται και το πρώτο βραβείο που κατέκτησε στο διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού «Unsigned Only», ανάμεσα σε 6.000 υποψηφίες από 95 χώρες.

Πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε την τέταρτη περιοδεία του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και υπέγραψε μαζί με την Κατερίνα Ντούσκα το «Better Love », το τραγούδι της φετινής Ελληνικής συμμετοχής στην Γιουροβίζιον. Στην παράσταση που μοιράζεται απόψε με την Ειρήνη Σκυλακάκη θα δώσει τους ήχους των αλμπουμ του Global, αλλά και του Xenou, που κυκλοφορεί σε παραγωγή του David Kosten (Bat for Lashes, Marina & the Diamons). Την υπογραφή ενός μεγάλου ονόματος  έχει και η Ειρήνη Σκυλακάκη στον πιο πρόσφατο δίσκο  Matterless. Ο Danton Supple, ο παραγωγός των Coldplay, Soulsavers, Ian Brown Morrissey, Patti Smith και The Doves , ανέλαβε  την νέα της δουλειά η οποία  ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο Λονδίνο όπου και κυκλοφόρησε, καθώς επίσης στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Τι πρόσφερε ένα τόσο λαμπερό όνομα στην δική της παραγωγή;

«Ο Danton Supple είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος παραγωγός, ο οποίος έχει συνεργαστεί και κάνει παραγωγή σε μερικά από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα όπως οι Coldplay. Νιώθω μεγάλη εμπιστοσύνη στην καλλιτεχνική του ματιά και στην ηχητική αισθητική του. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί  έχει προκύψει και επόμενη συνεργασία με τον Danton, αφού ετοιμάζουμε έναν δίσκο ντουέτο, με τραγούδια εμπνευσμένα από τη μουσική και την ζωή του Leonard Cohen. Θα λεγόμαστε «HYΔRA». Και δίσκος αυτός θα είναι στα αγγλικά και ένα μικρό δείγμα θα παρουσιάσει απόψε δίπλα σε ένα κομμάτι απο την αγαπημένη της Τζόνι Μίτσελ. Θίγοντας το ζήτημα της γλώσσας στην συζήτηση, η Ειρήνη Σκυλακάκη τονίζει ότι το να γράφει στα αγγλικά είναι κάτι που της συμβαίνει τελείως οργανικά. «Θα ήθελα όμως πολύ στο μέλλον να προσπαθήσω ακόμα και σαν άσκηση να γράψω στα ελληνικά, και αν βγει κάτι καλό να το μοιραστώ μαζί σας».

ΙΝΦΟ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βας. Σοφίας & Κόκκαλη (Κήπος) , τηλ. 2107282333, Παρασκευή 7 Ιουνίου, στις 21.00